Atunci când vorbim de părul pubian, noi toate avem stiluri diferite pe care le preferăm în anumite perioade din viaţa noastră: ne place să ne epilăm complet sau, din contră, să lăsăm părul să crească un pic sau să adoptăm un look natural în zona intimă şi să nu ne epilăm deloc.
Indiferent ce look alegi pentru zona intimă, după ce vei citi aceste motive (poţi să le spui şi revelaţii), s-ar putea să vrei să arunci aparatul de ras şi să anulezi programarea la cosmeticiană pentru şedinţa de epilare cu ceară.
1. O persoană supraponderală care se epilează cu ceară are mai multe şanse de a suferi de pe urma unor complicaţii în zona inghinală
Potrivit unui studiu, 80% dintre femei au avut cel puţin o problemă de natură medicală după îndepărtarea părului pubian. Cercetătorii au accesat informaţiile furnizate de 333 de femei, cu vârste cuprinse între 16 şi 40 de ani, iar studiul respectiv a scos la iveală faptul că femeile obeze şi cele supraponderale au avut un risc aproape de două ori mai mare de a raporta o complicaţie în zona inghinală şi un risc aproape de trei ori mai mare dacă, totodată, au avut o îndepărtare totală a părului pubian.
2. Dacă alegi să fii complet "goală" în zona intimă, lipsa părului pubian poate provoca infecţii virale
Potrivit unui articol din LA Times, doi medici dermatologi francezi şi un cercetător din domeniul sănătăţii la nivel global, de la Universitatea Emory, au sugerat că există o creştere în ceea ce priveşte răspândirea negilor şi verucilor de apă (din cauza virusului cu transmitere sexuală Molluscum Cantagiosum – aceasta este o infecţie virală a pielii sau a mucoaselorm, denumită uneori veruci de apă) în ultimii zece ani.
Această creştere din ultimul deceniu ar putea fi atribuită trendului adoptat de oameni în ceea ce priveşte epilarea cu lama sau epilarea cu ceară a părului din jurul organelor genitale.
3. Dacă ai o boală autoimună, riscul de îmbolnăvire este mai mare
Îndepărtarea continuă a părului din zonele intime este destul de comună în zilele noastre, dar această practică vine cu un preţ extrem de mare pentru unele femei. Potrivit revistei Oxford Journals, riscul de a contracta o infecţie este crescut dacă eşti o persoană care are un tratament cu imunosupresoare - adică acele medicamente care atenuează sau suprimă reacţiile imunitare ale organismului.
Aceste jurnale medicale documentează în special cazul unei femei din Australia, în vârstă de 20 de ani, care nu şi-a ţinut sub control diabetul de tip 1. Iar această femeie care nu s-a preocupat prea mult de sănătatea ei a contractat un streptococ şi virusul ce provoacă herpesul după ce pielea ei a fost perforată în timpul unei epilări cu ceară în zona inghinală.
4. Nu îţi îndepărta părul pubian dacă nu vrei să iei o boală cu transmitere sexuală, spun oamenii de ştiinţă
Se zvoneşte că atât bărbaţii, cât şi femeile care fac sex imediat după ce şi-au îndepărtat părul pubian încurajează dezvoltarea bolilor cu transmitere sexuală. Astfel, cei de la publicaţia "The Journal of Cutaneous Medicine and Surgery" îţi sugerează să te abţii un pic de la orice partidă de sex, după o sedinţă de epilare cu ceară în zona inghinală.
5. Uneori, în timpul epilării, pielea chiar se rupe
Vei fi mai predispusă la exfolierea unor straturi de piele dacă suferi de eczeme sau psoriasis sau dacă iei medicamente care îţi subţiază sângele. Dar reţine că nu eşti singura din salonul cosmeticinei care şi-a deteriorat grav pielea din cauza unei sesiuni de epilare cu ceară care nu a decurs bine.
Citeşte şi: NOUA tehnică de epilare despre care vorbeşte toată lumea
De pildă, o femeie în vârstă de 48 de ani a avut parte de o epilare braziliană. Din păcate, nu doar părul ei pubian a fost îndepărtat cu ceară, ci şi pielea ei din acea zonă extrem de sensibilă.
6. Lama de ras poate provoca "marea mâncărime"
Epilarea "uscată" este un factor interzis, deoarece poate provoca mâncărime în zona inghinală. Cu toate acestea, chiar şi atunci când te epilezi cu lama în apă caldă, cu multă loţiune, poţi să te confrunţi cu mâncărimi din cauza lamei de ras.
Acest lucru se explică prin apariţia foliculitei (n.r. - boală de piele caracterizată prin apariţia unor băşicuţe pline cu puroi la rădăcina unui fir de păr). Foliculita ia naştere atunci când un fir de păr proaspăt ras creşte din folicul şi se dezvoltă pe sub piele, se curbează în interior, sub stratul superficial al pielii tale. Sursa.