A nu fi singura in relatie cu un barbat presupune a percepe propria feminitate si a lasa aceasta feminitate sa se manifeste atat in mod implicit cat si explicit. Dar apartenenta biologica la sexul feminin implica resimtirea cumva a acestui dat real. Cum percepi feminitatea se refera la modul in care resimti aceasta situatie a ta.
2. Cum percepi relatia cu barbatii?
Apartenenta la feminitate implica si diferentierea de masculin. A nu fi singur inseamna a lasa masculinului si femininului o modalitate de manifestare specifica, diferentiata. Fara aceasta diferentiere nu se poate vorbi despre a fi cu cineva de alt sex. Daca tu esti feminina si el este masculin, atunci o relatie este posibila.
3. Cum percepi apartenenta la familia ta, simti ca apartii ei?
A existat un moment in care mama si tatal tau s-au intalnit. Ei au format o familie din care ai rezultat tu. Ei au fost primele persoane cu care ai fost in relatie. Impreuna cu ei ai invatat sa nu fii singura. Mai tii minte asta?
4. Cum percepi relatiile cu cei mai in varsta decat tine?
Corolar la intrebarea precedenta exista persoane mai in varsta care apartin unei alte generatii. Care raspund la anumite nevoi ale tale. In prezenta lor poti sa simti anumite lucruri, protectie de exemplu. Poate ca in aceste relatii se gasesc nevoi importante ale tale.
5. Cum percepi relatiile cu cei din aceiasi generatie?
Traiesti intr-un anumit mediu, esti inconjurata de colegii tai, de vecinii tai, de prietenii tai. Ei sunt ca tine. In acest mediu care are un specific se formeaza multe relatii, de diferite tipuri. In aceasta constelatie de relatii, tu ocupi un loc al tau care este unic. Cum este oare acest mediu al tau?
Aceasta intrebare nu vizeaza cum poate apare la prima vedere realitatea. Este vorba de modul in care simti tu acum. Intrebarea de cat timp in realitate si de cat timp simti singuratatea sunt complementare. Poti sa vezi ca de fapt este o stare mult mai veche decat pare.
7. Ce nu a mers, functionat in relatiile pe care le-am avut pana acum?
Obiceiul oamenilor este de a da vina pe ghinion, pe ceilalti, pe parinti, pe destin, pe diferite trasaturi de caracter, pe orice care poate juca rolul unei explicatii suficient de pertitente. Dar implicit exista o detasare, un fel de rationament cam asa: "eu nu am nici o contributie, asa a fost sa fie". Este un mod de abordare care nu duce nicaieri si care are rol de compensare. Daca este sa te intrebi, poate ca intrebarea corecta este – "care e contributia ta la ceea ce nu a fost?". Aceasta nu inseamna o invinovatire ci o intelegere.
8. Evident el este de vina. Poti accepta asta, poti intelege asta.
Care e supararea ta? Exista evident o suparare a ta. El are motivele lui pe care tu poate le cunosti sau poate nu. A intelege ce s-a intamplat cu el in ceea ce nu a mers este o alta parte importanta din povestea singuratatii tale. Pana la urma care erau idealurile voastre comune? Poate suna cam ciudata intrebarea dar ea vizeaza urmatorul lucru – care era legatura voastra?
9. In fantezie, te vezi singura sau cu cineva?
Lumea ta fantasmatica iti poate oferi numeroase date despre tine. Dar pana la o analiza mai detaliata a ei poate ca aceasta simpla intrebare este suficienta – cine mai este in fantezia ta?
10. Care sunt nevoile tale?
Sigur exista numeroase nevoi ale tale dar unele poate merita mai multa atentie decat altele. Ele nu vizeaza un raspuns strict, ci mai curand o parere despre ce astepti de la cineva, plecand de la nevoile tale.
tel: 0722 453 906
mail: [email protected]
cabinet online : http://www.webexperts.ro/cabinet