In 30 de ani de cercetare, profesorul de psihologie de la Georgia Regents University, a descifrat tipurile de agresiune pe care oamenii tind sa le canalizeze in diversele tipuri de relatii.
8 replici care fac minuni in cuplu - Certurile devin istorie
Studiul publicat luna aceasta a scos la iveala ca rudele si partenerii de cuplu sunt cei mai predispusi la a primi un tratament dur.
Acest tip de confruntare in astfel de relatii este numita agresiune directa - acte de frustrare care sunt departe de gesturile pasive, incluzand tipete, lovituri, cuvinte dureroase, dar si agresiune sexuala sau confruntare directa.
Richardson considera ca acest tip de comportament tine de siguranta, intrucat in aceste relatii exista un confort si o iubire neconditionata. In plus acesti oameni petrec mult timp unul in compania celuilalt, ducand astfel la frustrari cu privire la chestiuni marunte.
Potrivit specialistului, barbatii sunt mai tentati sa foloseasca tactici de agresiune directa decat femeile. Prietenii sunt totusi tentati sa nu foloseasca agresiune directa intre ei, apeland la acte care pot fi negate cu usurinta.
Aceste tactici implica barfa, imprastierea zvonurilor si alte acte pasive. Barbatii si femeile aplica aceste tehnici in egala masura, de regula in cercuri apropiate de prieteni, dand astfel o falsa impresie de siguranta in randul agresorilor participanti.
Richardson atentioneaza ca nu este important daca ai facut sau nu rau cuiva, ci faptul ca ai avut intentia. “Daca indrept o arma catre tine, dar ratez tinta, intentia mea a fost tot una agresiva”, subliniaza specialistul, potrivit dailymail.co.uk.
Citeste si:
Nu face asta alaturi de cei dragi daca vrei sa eviti certurile!
Secretul fericirii in dragoste: S-au certat zilnic, timp de 70 de ani!