Desi crezi ca o cana de ceai cald te va scuti de neplacutele simptome ale racelii, potrivit cercetarilor, indicat ar fi sa bei o halba de bere.
Un studiu realizat de cercetatorii japonezi sugereaza ca un ingredient cheie regasit in bere ar putea combate raceala.
Specialistii de la Sapporo Medical University au descoperit ca un compus numit humulon este eficient impotriva virusului sincitial respirator (RSV) si are efect antiinflamator.
Jun Fuchimoto, un cercetator din cadrul companiei, a subliniat ca momentan nu exista un vaccin impotriva acestui virus, care poate cauza pneumonie si dificultati respiratorii la copii.
Comun in timpul lunilor de iarna virusul RS poate declansa simptome similare racelii la adulti.
Odata descoperit efectul humulonului, cercetatorii au in vedere includerea lui in alimente si bauturi non-alcoolice, pe care sa le poata consuma orice persoana, indiferent de varsta.
In ceea ce priveste cata bere este necesara pentru a obtine efectele benefice, parerile sunt impartite. Unii cercetatori sustin ca ar trebui sa bei 30 de cutii de 330 ml pentru a fi sigur ca ai acumulat destul humulon in organism pentru a te proteja de raceala, pe cand profesorul Ramon Etruch de la University Hospital in Barcelona este de parere ca si o cutie este de ajuns.