1. Cum agati operele de arta. Exista o regula foarte simpla atunci cand vine vorba de agatat o opera de arta: regula de 145 centimetri. Toate oglinzile, tablourile, schitele inramate sau alte opere de arta ar trebui agatate in asa fel incat centrul piesei sa se afle la 145 de centimetri de la sol, de la podea. Exceptiile apar atunci cand elementul decorativ este agatat/montat deasupra unei piese de mobilier (cum ar fi o canapea) sau deasupra unui obiect mai mare (cum ar fi tablia patului).
2. Plasarea operei de arta deasupra tabliei patului. Asezarea si fixarea unui tablou sau a unei fotografii mai sus de tablia patului poate transforma cu adevarat un dormitor, sarind rapid peste niste etape, de la monoton la fabulos. Daca ai o tablie a patului rotunda, atarna opera de arta sau tabloul deasupra ei, pentru a sparge in acest fel tiparul, monotonia. Insa daca ai o tablie patrata, poti agata o opera de arta rotunda deasupra ei. Si retine urmatoarea regula: atarna intotdeauna orice oglinda sau tablou la nu mai mult de 30 de centimetri deasupra tabliei patului, astfel incat aranjamentul din dormitor sa dea impresia de coeziune.
3. Decorarea camerei cu ajutorul unor rafturi, polite sau etajere. Te-ai gandit vreodata ca rafturile tale nu arata prea bine sau ca par un pic neechilibrate? In acest tip de situatie de poate ajuta regula celor 30 de procente. Atunci cand umpli un raft sau o etajera cu obiecte - fie ca este vorba de carti sau de alte elemente/articole care accentueaza acel spatiu - asigura-te ca pastrezi 30 la suta din acel raft gol - neacoperit, nedecorat de nimic. In acest fel, raftul nu va arata prea aglomerat sau prea gol. Sursa: sheknows.com.
Citeste si: Sfaturi utile: cum alegi corect canapeaua si cat spatiu lasi in living
3 reguli de design interior dupa care sa te ghidezi
6 etape simple pentru o casa curata la inceput de an