Branza, datorita procesului prin care este obtinuta, poate declansa o reactie care protejeaza organismul impotriva diabetului, arata un studiu.
Multe femei taie branza de pe lista de alimente consumate zilnic din cauza continutului crescut de calorii, insa cercetatorii arata ca branza poate ajuta la prevenirea diabetului, afectiune adesea cauzata de obezitate.
Acestia sustin ca doar doua felii de branza consumate zilnic scad riscul de diabet tip 2 cu 12%.
Cercetarile vin sa contrazica indicatiile primite pana in prezent, care specificau reducerea lactatelor si a altor produse bogate in grasimi pentru a scadea sansele unei astfel de afectiuni.
Cu toate acestea, nu toate tipurile de grasimi saturate sunt la fel de daunatoare, ba chiar exista unele benefice, spun cercetatorii.
Una dintre teoriile care vin sa sustina acest lucru este cea referitoare la bacteriile probiotice din branza si iaurt, care s-ar parea ca reduc colesterolul si contribuie la eliberarea unor substante care previn diabetul.
In plus, branza, laptele si iaurtul contin si vitamina D, calciu si magneziu, care pot ajuta la prevenirea afectiunii.
Crezi ca sarea dauneaza sanatatii? Specialistii spun adevarul!
Atentie! Lacul de unghii si fixativul cresc riscul de diabet!
Fructele, inamicul siluetei tale - Vezi cum sa le consumi corect!