"Towerul Taiwan-ului", o suprastructura din otel masiv, are toate sansele sa devina cea mai suprarealista piesa din domeniul ingineriei proitectata vreodata. O imagine a acestei idei ciudate arata cat de minunata si spectaculoasa poate fi arhitectura moderna.
Designul asemanator unui smochin indian, creat de arhitectul Sou Fujimoto, a castigat primul premiul in Competitia Internationala pentru Turnul din Taiwan. Acest labirint de otel reflecta "Viitorul Primitiv", un model ce aprisa la arhitectura verde pentru generatiile viitoare, informeaza archdaily.com.
Proiectul este alcatuit din doua elemente: o structura de cadru si un etaj de gradina. Inspirata dintr-un fenomen natural, ea va da numai o "umbra", un semi spatiu de interior, iar gradina va pluti la 300 de metri inatime (aceasi inaltime cu cea a turnului Eiffel). Turnul nu are un model anume si imita spontanul fenomenului natural, forma fiind transparenta si non-obiectiva. Facuta integral din otel, cu coloane de perimetru, coloane interne intermediare si spiralate, de 800 de milimetri in diametru si grosime, suprastructura o sa fie inconjurata de parcuri.
Citeste si:
Frumusestea arhitecturala a complexitatii
Descopera antichitatea modernitatii
Reinventarea simplitatii si minimalismului: tendintele zen