Cercetatorii au descoperit ca substantele care ofera gustul iute ardeilor pot sa scada tensiunea arteriala si sa reduca nivelul colesterolului din sange.
In plus, acestia au descoperit ca alimentele picante au un potential ridicat in ceea ce priveste protejarea impotriva bolilor de inima, care sunt in prezent cauza numarul unu de deces in intreaga lumea.
Studiul, realizat la Universitatea Chineza din Hong Kong, s-a axat pe analizarea unor substante numite capsaicinoide, existente in chili, spre exemplu, scrie dailymail.co.uk.
Primul efect inregistrat de cercetatori a fost acela de a reduce nivelul colesterolului din sange. In plus, s-a observat ca aceste substante blocheaza actiunea unei gene care face arterele sa se contracte, blocand circulatia sangelui spre inima si alte organe. Astfel, muschii se relxeaza si permit sangelui sa circule normal.
Nu se recomanda, totusi, consumul excesiv de alimente piperate, pentru ca pe langa efectele benefice, consumul poate avea si consecinte nefaste. O dieta sanatoasa este una echilibrata. In plus, alimentele iuti nu sunt un substitut pentru medicamentele ce trateaza bolile de inima. Pot fi folosite doar pe post de supliment, numai in cazul in care organismul permite acest lucru, deoarece exista persoane care nu tolereaza astfel de condimente.
Statul pe scaun iti scurteaza drastic viata
Spala-te pe dinti de cel putin doua ori pe zi pentru a avea o inima sanatoasa!