Insula Ceylon - numita si "Perla Oceanului Indian" este patria ceaiului, acesta fiind asimilat cu auto-cultivarea sau arta. Localnicii din triburile vedda ii spun "Seranhib", inteleasa ca tara verii si tineretii vesnice. Ceylonul a fost cunoscut de europeni cu mii de ani in urma. Astfel, pe harta intocmita acum 2200 de ani de Eratostene, insula era cunoscuta sub denumirea de "Coasta palmierilor de bronz".
Faima ceaiului din Ceylon este cunoscuta in toata lumea. O pagina din istoria Ceylonului este reprezentata de "Stanca Leului" aflata la 150 km nord spre Colombo, capitala insulei. Pe platoul aflat in varful stancii exista acum 1500 de ani un palat regal din care azi se mai pastreaza doar treptele de piatra, tronul din granit roz si o pictura ce reprezinta 21 de femei imbracate in costume de sarbatoare, servind ceai.
Aici se gaseste si orasul Anuradhapura, vechea capitala a budismului, unde exista arborele sfant sub care, potrivit legendelor, se retragea Buddha sa mediteze. Acest arbore ar fi fost plantat cu trei sute de ani inainte erei noastre de printesa Sangamita.
Citeste si:
Insule in schimbare - Leaganul dracilor
Descopera lacul fericirii vesnice!