Nenumaratele rezervatii naturale fac din judetul Bacau unul care merita toata atentia ta. Rezervatia naturala Magura-Targu Ocna, amplasata pe malul drept al raului Trotus si pe cel stang al Slanicului, este o rezervatie mixta, de protectie floristica, faunistica si peisagistica.
Salina Targu Ocna o gasesti pe valea Trotusului, la 15 kilometri distanta de Onesti. Aceasta dispune de o baza de agrement moderna, terenuri de fotbal, de tenis dar si de bacschet. Salina se afla la o adancime de peste 200 de metri si se coboara in ea cu autobuzul. Salina iti pune la dispozitie si un centru de recuperare si relaxare.
Rezervatia naturala Nemira, situata pe teritoriul comunei Dofteana, dar si pe cel al localitatilor Darmanesti si Slanic-Moldova, aceasta ocupa partea de est a muntilor Nemira, Depresiunea Darmanestilor, dar si extremitatea sudica a Carpatilor Moldovei. Aceasta se intinde pe o suprafata de 3.491 de ha si protejeaza o multime de specii de plante, mamifere, pasari, reptile si nevertebrate. Printre acestea se afla si renumita floare de colt, monument al naturii prezent in zona de culme.
Castelul familiei Stirbei, situat la 3 kilometri de localitatea Darmanesti, este un adevarat monument de arhitectura, fiind construit la finalul secolului al XIX-lea, in mijlocul unei paduri.
Rezervatia naturala Lacul Balatau ce se gaseste la numai 4 kilometri de localitatea Salatruc, protejeaza lacul de baraj natural si imprejurimile acestuia. Lacul are o adancime de 3 metri si este format in urma unei alunecari de teren.
Pe raza localitatii Lilieci se afla si Lacul Lilieci unde poate fi vazuta rata cu mot rosu, aceasta zona fiind singura din Romania in care traieste.
In apropierea Manastirii Casin se afla si Rezervatia naturala Bucias, la numai 25 de kilometri de Onesti. Vaile tip chei si cascada formata pe cursul raului Bucias formeaza peisaje care sunt sigura ca te vor uimi.
Nici Parcul dendrologic Hemeiusi nu trebuie ratat daca ajungi in satul Lilieci din comuna Hemeiusi. Acesta se afla la numai 8 kilometri de Bacau si este al doilea din din Romania ca si importanta dendeologica, detinand peste 1.300 de specii de arbori si arbusti originari din America de Nord, Asia si Europa. Un punct de atractie al parcului il reprezinta Castelul Rosu, carea fost construit intre anii 1864 si 1866.
Parcul de agrement Comanesti este cu adevarat deosebit, fiind situat pe fostul Domeniu Ghica de la Comanesti. In inima parcului se afla fosta resedinta a familiei Ghika, ridicata in anul 1890. La acest moment, in Palatul Ghika este Muzeul de Etnografie si Arta “Dimitrie N. Ghika - Comanesti.
Judetul Bacau nu duce lipsa de nici de lacasuri de cult, printre acestea aflandu-se si: Manastirea Vernesti din Comanesti, Manastirea Stefan cel Mare de langa Slanic Moldova, Schitul Sf. Ilie din Muntii Berzuni, Manastirea Casin, dar si Catedrala “Inaltarea Domnului” din orasul Bacau.
Statiunea Slanic Moldova este una dintre cele mai apreciate statiuni din judetul Bacau. Aceasta este situata pe valea paraului Slanic, in muntii Oituzului. Aceasta este o statiune de tip balneoclimateric, punandu-le turistilor la dispozitie servicii de tratament si izvoare minerale.
Pe tine ce te-a impresionat in judetul Bacau?
Citeste si:
Descopera Romania: Obiective turistice din judetul Vrancea
Descopera Romania: Obiective turistice din judetul Giurgiu
sursa foto: gabrielabulgaru.blogspot.com