Situat in partea interna a Carpatilor de Curbura, in zona Transilvaniei, judetul Covasna ne pune la dispozitie o multime de obiective turistice pe care trebuie neaparat sa le vizitezi!
Balta Dracului este un simbol al orasului Covasna, fiind situata exact in centrul acestuia. De fapt, aceasta este o groapa pe fundul careia au loc in permanenta eruptii de noroi si gaze (degajari puternice de oxizi de carbon si sulf) pe care turistii o pot vizita inca din anul 1881. Gazele emanate sunt acumulate in spatii special amenajate si folosite apoi pentru tratarea bolilor aparatului cardiovascular.
Valea Zanelor este situata in estul orasului Covasna si este unul dintre locurile preferate ale turistilor ce vin in aceasta zona. Daca ajungi aici in luna iulie te vei bucura de Nedeia Mocaneasca, un festival local renumit. In partea de superioara a vaii vei putea vedea Planul Inclinat, instalatia inedita ce dateaza de pe vremea Imperiului Austro-Ungar, care l-a cnstruit pentru transportarea materialului lemnos. Aceste locuri se afla pe raza localitatii Covasna si sunt unele dintre cele mai importante obiective turistice cu care Tinutul Secuiesc se mandreste. Pe timpul verii, pe o portiune a sectorului de cale ferata circula Mocanita, locomotiva cu aburi care bucura turistii.
Cascada se sub Siclau merita si ea vizitata, fiind una dintre cele mai frumoase cascade ale zonei. Ea se afla in zona Planului Inclinat.
Cetatea Zanelor, veche cetate dacica situata pe un pisc din apropierea orasului Covasna, tot in apropierea Planului Inclinat. Daca vrei sa vizitezi ruinele cetatii, trebuie sa te echipezi adecvat intrucat este un drum forestier anevoios cu portiune desrul de abrupte.
Cetatea Ilenei Cosanzene o vei gasi la numai 3 kilometri de orasul Covasna, la marginea padurii Miske. Intrucat nu exista date concrete despre aceasta cetate, exista o multime de legende despre ea, care mai de care mai ciudate. Daca ajungi aici, localnicii te vor convinge ca cetatea a fost locuita chiar de Ileana Cosanzeana ale carei averi sunt si acum un beciurile ruinelor.
Natura Parc Chichis situat in satul din sud-vestul judetului Covasna, Chichis, in Depresiunea Sfantu Gheorghe, este cel mai mare parc sportiv si de distractii din Romania. Aici poti practica o multi de activitati recreationale incepand cu echitatie, pescuit sportiv, golf, plimbari cu barca si hidrobicicleta, tenis, tir cu arcul si pana la gratare in aer liber si concursuri de prins purcei ori workshopuri de sculptura in pepene.
Lacul Moacsa - Padureni este perfect pentru cei care vor sa practice windsurfing, dar si pentru cei care vor sa pescuiasca ori sa se scalde intr-un lac de munte.
In ceea ce priveste locasurile de cult, amintim cateva reprezentative pentru acest judet: Manastirea Schimbarea la Fata de la Sita Buzaului, Biserica Ortodoxa de la Araci, Manastirea Marcus si Biserica reformata de la Biborteni ori cea fortificata de la Zabala.
Citeste si:
Descopera Romania: Obiective turistice din judetul Arges
Descopera Romania: Destinatii cu o incarcatura energetica deosebita
Vacanta in Romania: Obiective turistice din judetul Dambovita
sursa foto: www.turismland.ro