In cazul in care alegi judetul Neamt ca destinatie de vacanta, trebuie neaparat sa ai cel putin o saptamana la dispozitie pentrua te putea bucura din plin de toate minunatiile pe care acest judet ti le ofera.
Descopera Romania: Obiective turistice din judetul Bacau
Orasul Piatra Neamt, care este si resedinta judetului, este situat pe valea raului Bistrita, in depresiunea Cracau-Bistrita., fiind inconjurat de culmile Batca Doamnei, Cernegura, Carlomanu, Cozla si Pietricica.
Daca ajungi in orasul Piatra Neamt, nu ai cum sa ratezi urmatoarele obiective turistice importante: Complexul muzeal Curtea Domneasca, Muzeul de Arta eneolitica Cucuteni, Muzeul de Istorie si arheologie, Muzeul Memorial Calistrat Hogas, Cetatea Dacica de la Batca Doamnei (situata la 4 km distanta de oras), Biserica schitului Draga, Biserica de lemn din cartierul Valeni si Sinagoga.
De asemenea, pe timp de iarna poti face o sumedie de lucruri in Piatra Neamt, telegondola si telescaunul facilitandu-ti accesul la partia de schi de pe Cozla, iluminata si pe timp de noapte.
Cheile Bicazului reprezinta un punct de atractie cu un urias potential turistic, oferind peisaje nemaintalnite in Romania. Situate in centrul Muntilor Hasmas, la limita cu judetul Harghita, Cheile Bicazului leaga Transilvania de Moldova. Formate de raul Bicaz, acestea incep din localitatea Bicazul Ardelean si se termina la Lacul Rosu, dupa o lungime de 6 kilometri.
Lacul Izvorul Muntelui este si el o minunatie, insa nu a naturii, ci creata de om, fiind un lac de acumulare format pe cursul raului Bistrita. Aici poti face croaziere cu vaporul, te poti plimba cu barcuta si poti pescui in voie, bucurandu-te de peisajele superbe oferite de cel mai mare lac artificial din Romania.
In partea de nord a judetului, in Targu Neamt, te asteapta mandra, situata pe dealul de la marginea orasului, Cetatea Neamt. Construita la finalul secolului al XIV-lea de catre Petru I si fortificata de catre Stefan cel Mare in secolul al XV-lea, cetatea a fost distrusa trei secole mai tarziu de catre Mihai Racovita. Dupa cea fost reabilitata in anul 2009, cetatea a devenit un obiectiv turistic pe care nu ai voie sa il ratezi.
Ruinele Palatului Cnejilor din comuna Ceahlau merita sa fie vazute intrucat nu se aseamana cu nimic altceva din ce ai mai vazut pana acum. Palatul a fost contruit de catre familia Cantacuzino intre secolele XVII - XVIII. La acest momet, ruinele sunt lasate in paragina, primaria neavand suficiente fonduri pentru a le salva.
Unele dintre cele mai importante atractii turistice ale judetului Neamt sunt renumitele lacasuri printre care si: Manastirea Agapia, Manastirea Bistrita, Manastirea Varatec ori Manastirea Durau.
Tu ce obiective turistice din acest judet ne recomanzi?
Citeste si:
Descopera Romania: Obiective turistice din judetul Ilfov
surse: www.wikipedia.org, www.motorcycling-romania.co.uk, www.explorebucovina.com