Desert cu orez
600 ml lapte
125 g orez cu bobul rotund
2 linguri zahar
4 linguri migdale taiate fin
30 g unt
500 ml frisca lichida
1 lingurita esenta de vanilie
4 foi de gelatina
Se pune laptele la fiert, in bain-marie. Cand clocoteste, se adauga orezul si se lasa sa fiarba aproximativ 50 de minute pana cand este bine patruns. Se adauga zaharul, migdalele, untul su dupa cateva clocote, se lasa sa se raceasca. Se bate frisca cu vanilia si se amesteca delicat cu orezul. Separat, se pune gelatina la inmuiat cu apa rece, apoi se fierbe, la foc mic pana cand se ingroasa. Dupa ce se raceste, se amesteca cu compozitia anterioara. Se serveste in cupe mari dupa ce sta la frigider cel putin 2 h. Se poate servi si cu un sos preparat cu dulceata de capsune diluata cu putina apa clocotita.
Articolul anterior Sufleu de lamaie Articolul următor Sarlota