Desert cu pere
6 pere
300 g zahar
1 praf de scortisoara
6 migdale zdrobite
100 g ciocolata topita
2 linguri frisca lichida
Pentru crema
50 cl lapte
1 baton de vanilie
5 galbenusuri
100 g zahar
2 linguri amidon alimentar
Se curata perele de coaja, pastrand coditele. Se pun intr-o strecuratoare, se scufunda in apa rece. Se adauga zahar si scortisoara si se fierb usor, “al dente”. Se iau de pe foc si se lasa la racit. Intre timp, se fierbe laptele cu batonul de vanilie, se scoate batonul si se pastreaza. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema. Se adauga amidonul pentru a se lega crema de ou. Se toarna laptele continuand sa se bata energis crema. Se adauga batonul de vanilie taiat in doua, pe lungime si se fierbe preparatul in bain-marie, la foc mic, amestecand continuu pana cand incepe sa se ingroase. Se pune crema la racit, intr-un bain-marie foarte rece. Se scoate vanilia. Se adauga migdalele, se amesteca si apoi crema se toarna in cupe. Se topeste ciocolata in bain-marie, se dilueaza cu frisca lichida. Se pune cate o para in fiecare cupa si se acopera cu sosul de ciocolata. Se serveste imediat.
Articolul anterior Prajitura usoara cu ciocolata Articolul următor Crema caramel cu ciocolata