Asa ca azi iti prezentam un desert delicios si simplu pe care il recomanda Laura Cosoi: o crema de ciocolata si castane.
Ingrediente (pentru 6 persoane):
250g ciocolata neagra
60ml rom (Laura Cosoi a folosit rom negru)
25g unt
2 oua
250g piure de castane
frisca
Mod de preparare:
Se rupe ciocolata bucatele si se pune la topit impreuna cu romul, la bain-marie.
Se adauga untul si se amesteca pana cand se topeste.
Se opreste focul si cu ajutorul unui mixer se incorporeaza pe rand galbenusurile si piureul de castane.
Separat se bat spuma albusurile si se incorporeaza in crema de ciocolata amestecand usor.
Se adauga frisca si se mixeaza pana ajunge la cremozitatea dorita de fiecare.
Se pune crema in pahare sau in boluri, simpla sau pe straturi, si se pun la frigider.
Se scot din frigider cu 30 de minute inainte sa fie servite. Sursa: lauracosoi.ro. (Foto: Marius Dragne)
Citeste si: Reteta zilei: Tartine cu avocado si oua de prepelita, preparate de Laura Cosoi
Reteta zilei: Mousse de ciocolata cu aroma de menta
Laura Cosoi nu mai e vegetariana - De ce a renuntat dupa 4 ani