Pentru a face patru batoane de inghetata pe bat, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 230 grame de iaurt simplu cu un continut scazut de grasimi;
- 170 grame de sirop concentrat de fructe (atentie, neindulcit) - poate fi cu aroma de fructe de padure, de cirese, de capsuni etc;
- un varf de lingurita de vanilie sau miere dupa gust.
Mod de preparare:
Intr-un bol de marime medie, combina iaurtul, sucul (siropul) de fructe si extractul de vanilie sau mierea (in functie de preferintele tale).
Toarna aceasta compozitie in 4 forme (cani) de hartie si ingheat-o partial timp de 1 ora. Introdu palete de lemn in fiecare cupa si ingheata din nou compozitia timp de 4 ore sau pana cand devine solida.
Valoarea nutritionala (per portie), potrivit Prevention.com: 111 calorii, 3 g proteine, 22 g carbohidrati, 0 g fibre, 19 g zahar, 1 g grasimi, 1 g grasimi saturate fat, 44 mg sodiu.
Citeste si: Inghetata din lapte matern - Ai manca?
Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net