Specialista in nutritie subliniaza ca ceea ce este bun in struguri vine din coaja si seminte. In coaja strugurilor se gasesc o multime de fitonutrienti. Iar pulpa strugurilor contine multa apa si fructoza.
"In coaja strugurilor stau majoritatea fitonutrientilor - anthocianati, flavonoide, resveratrol - substante cu denumiri complicate dar cu efecte miraculoase.
Pulpa contine multa apa si fructoza, adica zahar, motiv pentru care se spune ca strugurii ingrasa. Ingrasa daca mancam prea multi, altfel sunt alimentul detox prin definitie, au efect antioxidant, de revigorare si relaxare. Contin mult magneziu (anti stres) dar si alte minerale si au efect anti-inflamator", a explicat Mihaela Bilic pagina oficiala de Facebook.
Medicul nutritionist mai spune ca, atunci cand mancam struguri, sa nu ne sfiim sa spargem intre dinti semintele lor, deoarece sunt o sursa excelenta de acizi grasi polinesaturati.
"Impreuna cu coaja ajuta la digestie si previn constipatia. Mai luati in calcul ca scad colesterolul, cresc imunitatea si previn imbatranirea si veti avea in struguri un desert ideal si de sezon. Iar daca sunt negri, au coaja grosa si multe seminte, cu atat mai bine!", a concluzionat nutritionista Mihaela Bilic.
Citeste si: Cum te ajuta murele sa iti mentii silueta
Prunele, un desert ideal in cadrul curei de slabire
Ce proprietati nutritionale are gogosarul, comparativ cu ardeiul verde