Ingrediente
Pentru aluat
- 125 ml ulei
- 125 ml apă minerală
- 150 g făină
- 1 praf de copt
- 4 ouă
- 3 linguri pudră de cacao
- 1 linguriţă cafea instant
- 150 g zahăr pudră
- esenţă de rom
Pentru glazură
- 200 g ciocolată menaj
- 50 g unt
- 3 linguri de cafea concentrată
Pentru decor (opţional)
- 200 ml frişcă bătută
- ness
- boabe de cafea
Mod de preparare;
Mixezi ouăle cu zahărul până devin spumoase, adaugi treptat uleiul, alternând cu apa minerală, apoi esenţa de rom. La final, adaugi treptat făina cernută cu pudra de cacao, cafeaua instant, praful de copt şi amesteci bine până se omogenizează perfect, potrivit clickpoftabuna.ro.
Torni compoziţia într-o formă dreptunghiulară tapetată cu folie specială de copt, o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 30 de minute, la temperatură medie. Între timp, razi ciocolata, o topeşti în bain-marie şi o freci cu untul tăiat bucăţele până se integrează perfect în ciocolată.
La sfârşit adaugi cafeaua concentrată. Torni glazura peste prăjitura răcorită şi o laşi să se răcească. În momentul servirii, porţionezi prăjitura cu rom si cafea după preferinţă, decorezi fiecare porţie cu frişcă turnată cu poşul, pudrezi cu cafea instant şi aşezi câte o boabă de cafea pe frişcă, deasupra fiecărei porţii.