Nu sunt un etalon in ceea ce priveste dieta alimentara, de aceea nu-l pot imparti pe zile asa cum am vazut ca au facut celelalte invitate. Pana acum sase luni, "dieta" mea alimentara se deosebea mult de cea pe care o am acum, insarcinata fiind.
Inainte de sarcina...
Fiecare dimineata incepea cu o cafea tare imblanzita cu lapte si un vag pansament gastric, insemnand paine prajita cu crema de branza sau un croissant sau o felie de cozonac.
In perioada in care aveam filmari si eram plecata 16 ore, ma energizam cu un fresh de grapefruit si portocale. Apoi programul de masa insemna un pranz, fie o supa sau o ciorba si o salata de legume proaspete, fie, un fel de mancare din carne, dar nu prajita sau cu sos si un desert bun(ma dedau oricand la o inghetata buna).
De obicei seara nu mananc. Am invatat ca sa nu bei lichide este dezastruos pentru organism, drept care am inceput sa ma fortez sa beau mai multa apa si ceai.
Minunea din corpul ei si transformarile de gust
Odata cu inceputul sarcinii mi-am schimbat obiceiurile alimentare si asta nu neaparat pentru ca mi-am propus ci pentru ca organismul m-a obligat sa duc o viata mai sanatosa din punct de vedere alimentar.
N-am mai suportat nu numai sa fumez, ci nici macar fumul de tigara, am devenit vegetariana, mananc foarte multe salate in tot felul de combinatii inedite, paste, toata gama de lactate, fructe, chiar daca imi provoaca hiperaciditate.
In timpul sarcinii nu am avut parte de renumitele pofte, asa cum ma asteptam din spusele celorlalti, doar de vreo doua ori s-a intamplat sa ravnesc la piersici si respectiv la zmeura.
Am inceput sa simt mai acut diferenta intre produsele naturale si cele care contin conservanti cum e compotul facut in casa si cel din comert. Legumele la gratar si cateodata pestele imi fac foarte bine.
Sarcina pofteste la...
De cand viata mea s-a transformat total, odata cu sarcina, am renuntat nu numai la carne, asa cum mentionam mai sus, dar salatele au devenit felul meu principal de mancare. Diversele salate cu o multime de legume si sosuri inedite.
Doar pestele mai face parte din programul meu alimentar acum, dar foarte rar, si preparat pe gratar. Inainte preferam pestele in salate: ton sau somon, dar acum mai putin.
Nu servesc decat doua mese pe zi, micul-dejun pe la ora 10:00 si apoi inca o masa undeva pana in ora 16:00 si foarte rar mi se face foame seara: cel mult, seara savurez un fruct, o budinca sau beau un pahar cu lapte si este suficient.
Iata doua dintre retetele mele preferate de salata:
Salata de cruditati in care folosesc:
- salata verde, spanac proaspat, loboda, ceapa, grepfruit, mere, porumb.
Imi plac combinatiile de legume si fructe in aceaasi salata. Adaug acestora un dressing format din ulei de masline si lamaie si aceasta reprezinta una dintre mesele mele.
O alta varianta de salata este cea cu rucola si creveti, la care mai adaug
- ceapa, ardei, rosii, sos de usturoi, ulei de masline, lamaie.
Slabiciunea mea ramane in continuare inghetata.
Sper sa continui sa mananc sanatos (fara sa ma las corupta de toate sucurile sau dulciurile din comert pe care acum nu le suport, cu exceptia apei tonice) si dupa ce voi naste.