Obiectivul psihoterapiei este de a diminua, gestiona si inlatura simptomele sau comportamentele care produc disconfort psihologic si de a ne ajuta sa regasim buna dispozitie, pacea interioara, increderea si seninatatea.
Cand apelam la un psihoterapeut?
Bineinteles ca nu exista un moment special pentru a incepe o terapie, important este sa ceri ajutor de la oamenii specializati, in cazul in care exista vreo problema si nu stii cum sa o gestionezi. Cu toate acestea, specialiștii considera ca sesiunile pot fi incepute atunci cand copilul sau adultul prezinta simptome de disconfort psihologic care duc la conflicte in cadrul familiei sau a relatiilor sociale. Problemele de adaptare, de stres prelungit, de comunicare, de tristete accentuata, de conflicte in familie, probleme la școala sunt unele dintre motivele pentru care o persoana sau o familie poate apela la servicile unui psihoterapeut sau ale unui psiholog.
Care sunt rezultatele?
Te vei simti mai bine in pielea ta si te vei respecta mai mult. Vei invata ca starile de tristete, de neimplinire, de neliniste, de nervozitate, de gelozie, pot fi rezolvate. Vei ajunge sa nu-i mai invinovatesti pe cei din jurul tau pentru problemele tale si sa vezi si contributia ta la tot ce ti se intampla. Vei aprecia si te vei bucura mai mult de lucrurile din viata ta, chiar si de cele marunte. Iar daca este vorba de copilul tau, vei invata sa-l intelegi si sa-l ajuti.
Ajutorul primit prin psihoterapie depinde de mai multi factori. Cel mai mult conteaza persoana la care vei merge, in cazul in care nu stiti la cine sa apelati, va pot face niste recomandari care sa va vina in ajutor.