Intrucat poluarea este inamicul acestei activitati, in orasele aglomerate sau industriale e greu sa-ti satisfaci aceasta placere. Daca mergi insa, de pilda, in nordul statului Chile, din America de Sud, vei realiza de ce astronomi din intreaga lume se aduna acolo, si nu in alta parte, pentru a studia stelele si planetele.
Observatorul Cerro Mamalluca atrage anual mii de turisti, fiind deschis publicului larg. Chile este, totodata, tara de unde se vede cel mai bine Crucea Sudului, aflata la peste 180 de milioane de ani lumina distanta de Terra.
In Statele Unite, cel mai bun loc pentru privitul astrelor este desertul Sonora. La fel, insula Mauna Kea din arhipelagul Hawaii, acolo unde se afla cel mai mare observator astronomic din intreaga lume.
In Europa, locul care concentreaza turistii pasionati de privitul cerului este Scotia, cu ale sale paduri – locuri perfecte pentru ceea ce localnicii numesc ”Dark Sky Scotland”.
Alte locatii bune sunt Noua Zeelanda, Africa de Sud, insulele Galapagos, Stonehenge, insulele Canare, Caraibele. In aceeasi ordine de idei, poti incerca si Observatorul Astronomic Vasile Urseanu, din Bucuresti.