Pot fi folositi si in tratarea intarzierilor de crestere la copii. Includerea germenilor in dieta zilnica a copiilor ii va face mult mai rezistenti in fata racelilor sau gripelor.
Germenii reprezinta o sursa naturala de vitamine si minerale, un supliment alimentar care poate inlocui uneori fructele si legumele, contribuind la eliminarea toxinelor din organism.
Vitaminele din complexul B, calciul, magneziul, fosforul, enzimele din semintele incoltite ofera un plus de energie organismului.
Daca vreti sa tineti o dieta de detoxifiere cu germeni de grau, trebuie sa gasiti seminte care sa aiba maximum un an vechime, sa nu fi fost tratate cu pesticide si sa nu fie mucegaite.
Semintele trebuie spalate foarte bine inainte, iar apoi le trebuie un mediu cu umiditate si temperatura crescuta ca sa incolteasca. Germenii pot fi pastrati la frigider maximum 2-3 zile, dar cel mai bine sunt consumati cat mai aproape de momentul in care au incoltit.
Cura poate incepe cu o lingura de germeni, iar dupa aceea cantitatea poate creste treptat. Germenii pot fi amestecati cu miere.De asemenea, peste ei se poate adauga ulei de masline sau putin sos, in nici un caz grasimi saturate, hidrogenate sau partial hidrogenate, de genul maionezei.
Cel mai bine este sa ii mancam intre mese. Chiar una dintre mese e cea de aseara: poate fi inlocuita cu germeni. La persoanele sanatoase, fibrele alimentare ajuta digestia si combat constipatia.