Din cauza alimentatiei care funizeaza o multime de toxine, curatarea organismului ar trebuie sa se faca cel putin o data pe an.
Cu cat intestinul gros elimina mai greu deseuri, cu atat efectul nociv al acestora va spori ajungandu-se la o forma de intoxicatie care se manifesta prin dureri de cap, senzatia de maini si picioare grele, uneori si cu balonari.
Pentru a ne proteja intestinul, alimentatia trebuie sa contina din abundenta fibre de celuloza, care va accelera digestia, antrenand si substantele nocive. Bogate in celuloza sunt cerealele, legumele si fructele.
O dieta de detoxifiere la indemana oricui este de cinci saptamani cea cu apa si lamaie. In doi litri de apa fiarta si racita se storc doua lamai zemoase.
In prima saptamana se beau zilnic intre orele 5-7 dimineata ( in perioada de vara ) si 6-8 dimineata (pe perioada de iarna), pe stomacul gol, doi litri din lichidul preparat, inghititura cu inghititura.
In a doua saptamana, lichidul se va consuma o zi da, o zi nu, la fel si a treia si a patra saptamana. In a cincea saptamana, o singura zi.
Pe intreaga perioada a detoxifierii se va respecta un regim alimentar ovo-lacto-vegetarian.
Durata: 5 saptamani