Aceasta reteta de dotoxifiere este conceputa in asa fel incat sa iti ofere o portie buna de sanatate inca de la prima inghititura. In plus, salata este simplu de preparat, are ingrediente usoare si benefice si nu trebuie sa te complici prea tare cand o prepari.
Ingrediente (pentru 8 portii):
3 linguri ulei de masline extra virgin; 2 catei de usturoi, tocat marunt; 2 cani de ciuperci, taiate in felii subtiri; 2 morcovi mari, taiati; 1 ceapa hasme, tocata; 2 tulpini de telina, tocata; 1/4 lingurita sare de mare; 1/2 lingurita piper macinat; 3 cani de orez negru, fiert conform instructiunilor de pe pachet; 2 linguri otet balsamic; 2 fire de ceapa verde, taiata cat mai subtire.
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul aragazului (la o temperatura de 160 de grade Celsius).
2. Incalzeste si incinge uleiul la o temperatura medie intr-o tigaie sau cratita mare. Adauga usturoiul si amesteca-l / caleste-l timp de 30 de secunde, pana incepe sa se simta mirosul intens. Adauga ciupercile si soteaza-le timp de 1 minut.
3. Adauga morcovii, cepele hasme, telina, sarea si piperul. Prajeste rapid la o temperatura ridicata pana cand legumele devin moi, aproximativ 5-7 minute. Adauga orezul negru, dupa ce l-ai fiert si pregatit in prealabil, si otetul balsamic. Amesteca bine pentru a se combina toate acestea la un loc.
4. Transfera amestecul de orez intr-un vas de copt sau intr-o tava mai inalta, care rezista la temperaturi inalte. Acopera cu o folie subtire de aluminiu. Coace compozita timp de 30 de minute sau pana cand este gata.
5. Scoate compozitia de la cumptor. Adauga pe deasupra un topping de ceapa verde si serveste salata.
Citeste si: Cum sa faci o salata cu linte
Carmen Bruma iti propune o salata din mei, dovlecei si drojdie
Salata de vara cu mango, soia si porumb, in doar 15 minute
Incearca o salata racoritoare de vara, cu rosii si pepene
Cori Gramescu iti recomanda o salata ideala pentru vara, cu telemea de capra
Sursa foto: www.freedigitalphotos.net