Pomelo este o combinatie intre portocala si grepfruit. Pentru ca este plin de vitamine si minerale si 100 de grame de fruct contin doar 40 de calorii, pomelo este folosit cu succes si in curele de detoxifiere.
Cu o saptamana inainte de inceperea curei cu pomelo se scot din alimentatie, urmatoarele preparatele prajite, mezelurile, alimentele cu un continut ridicat de grasimi (unt, smantana, margarina, cascaval, branzeturi grase, carne grasa si alte grasimi animale), dulciurile si preparatele de patiserie, sucurile si ceaiurile din comert, zaharul.
In perioada pregatitoare se pot manca: cereale cu lapte, legume crude, ou fiert si branzeturi slabe dimineata, la pranz - supe si carne la gratar, fiarta sau la cuptor cu garnitura de legume gatite. Se prefera doar carne de pui, peste sau curcan si fructe de mare. Pana seara se consuma doar iaurturi si fructe, iar la cina aveti voie branzeturi, supe, salate de legume, peste sau fructe de mare.
Meniu zilnic in dieta cu pomelo
In primele doua zile se inlocuieste micul dejun din perioada pregatitoare cu un fruct pomelo. Daca nu-l puteti consuma pe tot, se recomanda sa il consumati pana la masa de pranz.
In urmatoarele doua zile se inlocuieste si cina cu o jumatate de fruct pomelo.
In urmatoarele doua zile se consuma doar pomelo, nu mai mult de patru fructe pe zi.
In urmatoarele doua zile se reintroduc alimentele din perioada pregatitoare, insa doar la masa de pranz.
In urmatoarele doua zile se inlocuieste si cina, ca in zilele de la pasul urmator sa se inlocuiasca si micul dejun.
Urmeaza din nou o saptamana cu alimentatie precum cea din saptamana pregatitoare.