Iata despre ce e vorba in ordine cronologica.
1) In data de 26 martie 2010 la ora 12 00 la liceul Dinu Lipatti din capitala ( strada 11 iunie) Monica Davidescu sustine un seminar educational, care va fi de fapt inceputul colaborarii cu liceele si scolile interesate din capitala, cu tema ,,Sterilizarea, ingrijirea , adoptarea si apararea fiintelor fara stapan din Bucuresti’’.
Consider ca numai educandu-ne copii, liderii de manie, putem rezolva problema pe care deseori autoritatile menite sa faca asta se feresc sa rezolve problema pentru ca nu ar mai aduce profit propriu celor care le conduc.
Seminarul este unul interactiv in care elevii au pregatit si o expozitie foto, numita ,,Fara stapan in jungla orasului” si momente artistice in care sustin ingrijirea si adoptarea animalelor fara stapan.
La acest seminar participa personalitati din viata publica si artistica din Romania( numele lor poate fi cunoscut cu o saptamana inainte), participa ONG uri care se implica in educatie, tineri care fac munca de voluntariat in adaposturi.
Seminarul are loc datorita sustinerii si colaborarii cu directia liceului Dinu Lipatti si cu aportul sustinut al profesorilor si elevilor.
2) In data de 1 aprilie 2010, la Caminul Artei din strada Biserica Enei nr. 16 (in spatele blocului din centrul capitalei cunoscut ca blocul Dunarea , viz-a-viz de Intercontinental , cu parcare la arhitectura) se lanseaza o lucrare unica in Romania, un mare eveniment editorial, prima enciclopedie a pictorilor romani din sec XX ,,Traditie si modernitate in pictura Romaneasca’’ o carte in care gasiti ilustrate lucrarile reprezentative a 124 de pictori din Romania. Cu aceasta ocazie are loc si vernisajul expozitiei "94 Pictori romani contemporani’’, expozitie ce poate fi admirata de publicul larg timp de doua saptamani, din 2 aprilie pana in 14 aprilie.
La eveniment vor fi prezenti cei 94 de pictori in viata, ale caror lucrari se regasesc in carte, si bineinteles admiratori ai acestora din viata sociala, culturala, politica, din tara.
Cartea este rodul muncii de mai bine de doi ani ai autoarei Georgeta Djordjevic, iar expozitia este organiazta de Georgeta Djordjevic si Dragan Djordjevic.