În primul rând, pentru a nu solicita şi mai mult ficatul, este indicat să eviţi pe cât posibil alimentele grase, precum untul, brânza, smântâna, margarina sau carnea.
Consumul de fructe şi legume este recomandat în general, însă papaya şi pepenele sunt utile în ceea ce priveşte sprijinirea activităţii ficatului.
Nat Hawes, expert în remedii naturiste, recomandă, de asemenea, consumul de infuzie din frunze de smochin.
Ceapa şi usturoul sunt şi ele un sprijin de nădejde, însă secretul este să le laşi deoparte timp de zece minute înainte să le consumi sau să le găteşti, pentru ca substanţa benefică, alicina, să fie eliberată.
Zilnic, expertul recomandă să bei patru căni de ceaiuri din plante, în special anason, muşeţel, ghimbir, seminţe de struguri şi chimen.
Roşiile sunt şi ele recomandate, gătite uşor şi consumate împreună cu avocado, care conţine uleiuri naturale ce sprijină asimilarea licopenului din roşii.
Pentru detoxifierea ficatului sunt indicate alimentele bogate în potasiu, ce ajută la scăderea colesterolului.