Cele cinci elemente de baza sunt apa, orezul, carnea, painea si iaurtul.
Meniu zilnic pentru 1.600 de calorii:
Mic dejun: cafea cu lapte cu putin caimac, trei felii de paine din tarate, zece grame de unt, un suc de portocale sau un pahar cu lapte fara caimac, cu cacao (pudra), un croissant si un mar.
Pranz: o salata, o portie de carne/peste sau oua si patru cartofi mici fierti sau sase pana la opt linguri de supa de orez, legume sau paste, branza alba si fructe sau linte cu costita, iaurt si o portocala.
Cina: salata marinareasca (din peste marinat in lamaie, branza, amestec de laptuca si mirodenii) si o piersica sau salata taraneasca (din carne de pasare, morcovi, fasole verde fiarta, grepfrut) si branza sau peste argintiu (macrou sau cod) la cuptor, cu dovlecei si struguri.
Durata: minimum o luna, maximum 6 luni
Greutate: 4 kg pe luna