Ioana Ginghina explica pe blogul ei ca exista alimente care necesita mai multe calorii pentru digestie decat propriul continut caloric. "Corpul nostru face un efort suplimentar in procesul de descompunere, astfel ca numarul caloriilor consumate de organism pentru procesare este mai mare decat numarul celor asimilate", spune vedeta pe site-ul ei.
Asa apare conceptul de calorie negativa. "Pe parcursul procesului, se ard mai multe calorii, beneficiindu-se astfel de efectul de calorie negativa", subliniaza actrita.
Ioana Ginghina a publicat o lista a alimentelor cu calorii negative:
Fructe: mere; portocale, mandarine, clementine, grepfruit, lamai; ananas, mango; capsune, zmeura, mure; caise, piersici; pepene galben / rosu.
Legume: sparanghel, sfecla, telina, andive, morcovi; brocoli, varza, conopida, laptuci, spanac; ardei iute, usturoi, ceapa, praz, nap; castravete, rosie, dovleac, ardei gras.
Ioana Ginghina ne ofera un exemplu de meniu dietetic in care putem sa includem alimente cu calorii negative:
* la micul dejun: o salata mare de fructe sau un iaurt cu cereale integrale si un fruct.
* ca gustare: morcov; iti poti lua de acasa baghete gata curatate si spalate, pe care sa le rontai la birou.
* pranzul - nu trebuie sa lipseasca salata de varza alba; un gratar cu salata; sau orez cu salata daca esti vegetariana.
* gustarea de ora 17:00 - o portocala sau cateva cubulete de ananas (nu din conserva).
* la cina - supa crema de brocoli sau pui chinezesc cu brocoli.
Citeste si: 3 masti pentru corp testate de Ioana Ginghina - Incearca-le si tu
Ioana Ginghina te invata cum sa iti revii dupa perioada de detoxifiere
Vrei sa scapi de celulita si sa slabesti? Ioana Ginghina iti arata o cura de detoxifiere