Recomandari generale in timpul dietei: luati cinci mese pe zi; nu mancati intre mese si nu sariti peste o masa; nu consumati dulciuri sau bauturi alcoolice si nu folositi ulei; beti trei litri de lichide pe zi, dar niciodata in timpul mesei;bauturile carbogazoase (Coca Cola, Pepsi, etc.) sunt interzise; in schimb apa plata sau minerala, sifonul, ceaiul si cafeaua sunt permise; nu mancati niciodata mai tarziu de ora 19.30.
In primele doua saptamani, se pot consuma, in cantitati nelimitate, carne, mezeluri, 1 ou pe zi si branzeturi. In urmatoarele etape, dieta se bazeaza pe consumul de fructe si legume, alaturi de lactate si carne slaba.
Etapa I - 2 saptamani
Carne- fara restrictie de cantitate, gatita fara ulei (gratar, frigarui, friptura la cuptor, fiarta)-inclusiv peste si organe
Mezeluri- fara restrictie de cantitate
• Oua- unul pe zi
• Branzeturi fermentate-telemea, cascaval, branza topita-100g/zi
Condimente : lamaie fara restrictii, sare, boia, piper , condimente din plante, cimbru, marar , patrunjel, mustar (moderat, fara zahar)
Interzis: hrean, ceapa, usturoi, miere de albine
Indulcitor artificiali: Ciclamat, Aspartam, Zaharina
Efort Fizic - echivalent cu 5 km/zi: mers pe jos, 15 min. gimnastica/zi
Etapa II- 9 zile
In primele trei zile, se consuma: fructe-crude, coapte, compot , sub forma de gustari -500g/zi; legume (zarzavaturi)- fara restrictie de cantitate (crude, supe, ciorbe-cu lamaie sau iaurt, ghiveci la cuptor); lactate proaspete- 400 g/zi.
Fructe interzise: mango, avocado, struguri, pere, prune, fructe uscate, smochine, stafide, curmale,etc; nuci, alune, fistic, seminte
Legume, zarzavaturi interzise: sfecla rosie, cartofi, linte, porumb, fasole uscata, mazare, dovleac, masline
Lactate permise : lapte , chefir, cas, lapte batut, iaurt, sana, branza de vaci, branza de casa, Mozzarella si Ricotta.
Supele trebuie gatire fara ulei si fara bors, doar cu lamaie, legumele nu trebuie mancate crude, dar nici gatite cu ulei, iar fructele trebuie consumate separat, cu ca desert, ci ca gustari.
In urmatoarele sase zile, pot fi consumate carne, mezeluri, oua fara restrictie de cantitate.
ETAPA III - 12 zile
In primele trei zile se pot consuma doua oua/zi cu 100g. branzeturi nefermentate sau un ou/zi cu 200g. branzeturi nefermentate. Se adauga 2 mese/zi de legume cu pigment verde fara restrictii de cantitate (spanac, urzici, castravete, varza alba, dovlecei, fasole verde, conopida, broccoli, ciuperci, vinete, gulii, ceapa verde, usturoi verde, andive)
In urmatoarele trei zile se consuma carne, mezeluri si oua fara restrictie de cantitate. Urtmeaza alte trei zile cu fructe (crude, coapte, compot, sub forma de gustari -500 g/zi), legume (zarzavaturi) -fara restrictie de cantitate (crude, supe, ciorbe-cu lamaie sau iaurt, ghiveci la cuptor) si lactate (500 g/zi).
In utlimele trei zile se consuma carne si mezeluri fara restrictie de cantitate, plus cate un ou pe zi.
ETAPA a IV-a - 13 zile
In primele doua zile se consuma fructe (500 g/zi), legume (fara restrictie de cantitate) si lactate (500 g/zi). In urmatoarelei trei zile mancati carne slaba si mezeluri slabe. La o singura masa a zilei puteti asezona cu o salata verde, ardei verde sau varza alba. Urmeaza doua zile cu fructe si legume, o zi cu lactate proaspete (500 g/zi), doua zile cu fructe si legume, iar un ultimele trei zile se pot consuma carne slaba si mezeluri slabe.
ETAPA a V-a - 8 zile
In primele doua zile se manaca fructe si legume, o zi lactate proaspete, doua zile fructe si legume, trei zile carne slaba si mezeluri, plus un ou pe zi.
ETAPA a VI-a - 10 zile
In primele doua zile se consuma fructe (500 g pe zi), legume si lactate proaspete (400 g/zi). In urmatoarele opt zile se mananca, alternativ, o zi fructe si legume, o zi carne slaba (la o singura masa putem adauga salata).
Timp: 66 de zile
Greutate: 32 de kilograme