Poate ca ai fost capabila sa rezisti tentatiei de a manca o saorma in timp ce erai la dieta, dar vei fi puternica odata ce vei relua alimentatia ta normala? Femeile care au un istoric in ceea ce priveste dietele si curele de slabire ar putea fi predispuse la supra-alimentare (tentatia de a manca mai mult decat este necesar), potrivit unui nou studiu publicat in publicatia americana de specialitate Obesity.
Cercetatorii le-au aratat femeilor care au participat la acest studiu imagini si fotografii cu “alimente foarte delicioase/gustoase” - cartofi prajiti, pizza, tort de ciocolata, inghetata, etc. - in timp ce le scanau creierul la scurt timp dupa una dintre mese. Iar de aici a rezultat o concluzie interesanta: regiunile creierului asociate cu “recompensa” au fost mai active la femeile care au tinut o dieta in trecut, comparativ cu femeile care se aflau in prezent la dieta.
Ce inseamna acest lucru: dieta poate avea consecinte pe termen lung asupra creierului; te poate “seta”/lasa pe modul “mor de pofta dupa alimente junk-food” la mult timp dupa ce ai renuntat la taierea numarului de calorii din alimentatia ta. Aceasta sensibilitate sporita la alimentele cu multe calorii vine si se resimte asupra ta, independent de cat de foame iti este, spun cercetatorii. Este ca o stare constanta de pofta (ravnesti dupa ceva de mancare), chiar si atunci cand tocmai ai terminat de mancat. Acest lucru ar putea explica de ce persoanele cu un istoric in ceea ce priveste dietele sunt mai predispuse sa ia in greutate sau sa se ingrase la loc dupa o cura de slabire. Sursa: womenshealthmag.com.
Citeste si: Dieta preferata a Elenei de la Mandinga: "Mananc mai mult..."
Dieta stricta, inamicul principal al metabolismului tau!
10 sfaturi pentru o detoxifiere sanatoasa
Cum a slabit Giulia Nahmany: afla ce a exclus din alimentatie
Dieta hibernarii: slabesti 16 kilograme cu un produs natural
Cele mai bune sfaturi in materie de slabit de la Dr. Oz
Sursa foto: freedigitalphotos.net