Principiul pe care se bazeaza regimul creat de medicul Simon Delabos este urmatorul: corpul uman functioneaza dupa un ritm propriu si trebuie sa tinem seama de necesitatile lui naturale care variaza pe durata unei zile.
Principala conditie a regimului Crono este sa mancam la ora potrivita. Este de preferat sa mancam mai mult dimineata si la pranz, pentru ca seara grasimile sunt stocate mai usor. Daca vom urma acest regim se consuma in jur de 1400-1500 kcalorii pe zi. Acest lucru permite scaderea in greutate, mai repede pentru barbati, si putin mai greu pentru femei.
Mic dejun: fiind cea mai importanta masa din zi, trebuie sa fie o baza nutritionala solida: 100 g branza, 70 g paine, 20 g unt si o bautura necalorica fara zahar (ceai, infuzie plante).
Pranz: Trebuie sa contina o cantitate apreciabila de proteine. Trebuie consumata carne alba de pasare, pregatita la gratar si cu garnitura (salata mixta sau orez). Nu se mananca aperitiv, paine sau desert.
Intre pranz si cina se ia o gustare usoare, iar cu patru ore inainte de cina luati o gustare care sa contina fructe proaspete sau suc de fructe.
Cina: trebuie sa contina un singur fel de mancare, fara paine si desert. Mancati peste si un bol de legume verzi.
Durata: 7 zile
Greutate: 3 kg
Avantaje:
Un avantaj al regimului este faptul ca suprima "rontaiturile" dintre mese si se pierd astfel 2-3 kilograme in scurt timp.Daca mancam zilnic la aceeasi ora se reduce cu o patrime efortul organismului, care va fi gata mai repede pentru digestie.