Albusurile de ou reprezinta o modalitate foarte buna de a obtine o hrana de inalta calitate si cu multe proteine (dar cu zero grasimi) - toate acestea pentru a construi masa musculara pe care ti-o doresti.
Proteina din albusul de ou. Proteina din albus sau albumina este acea parte transparenta din ou atunci cand se afla in stare cruda. Atunci cand este fiert, proteina se coaguleaza si devine alba. Albusul de ou contine proteine si nu prea mai are alte substante nutritive, in timp ce galbenusul are vitamine, grasimi si amino-acizi esentiali.
Cat de eficienta este dieta cu albus de ou. Potrivit unui raport din 2012 publicat in "Journal of the American Medical Association”, o dieta bogata in proteine este mai eficienta in mentinerea greutatii la un nivel scazut decat o dieta bogata in carbohidrati. O dieta care include proteina pura din albusul de ou va face mai usoara tranzitia ta: va tine kilogramele nedorite la distanta de tine si te va ajuta sa iti mentii masa musculara.
Iata cei 5 pasi ai dietei cu albus de ou:
Pasul 1. Inlocuieste sursele de proteine bogate in grasimi cu albusuri de ou. Dietele low-carb functioneaza, in parte, deoarece proteinele si grasimile trimit un semnal catre creier; acest “semnal” ii spune creierului ca alimentele au fost consumate mai rapid decat ar fi facut-o carbohidratii, asa ca te simti mai satula mult mai repede. Albusurile de ou fac acest lucru cu mult mai putine calorii decat alte alimente naturale bogate in proteine, deoarece albusurile nu contin deloc grasimi.
Pasul 2. Mananca albusuri de ou frecvent si, de asemenea, vei stimula efectul termogen (n.r. care produce caldura) al alimentelor. Termogen se refera la producerea unei cantitati de caldura, dar in cazul diete, se refera la accelerarea metabolismului si - cel mai important - la cresterea arderii grasimilor. Daca ingerezi carbohidrati simpli si grasimi simple, corpul tau va arde aproximativ 4% din aceste calorii pentru a procesa si restul. In schimb, daca consumi surse de proteine slabe - cum ar fi albusul de ou - organismul tau va arde grasimile mult mai repede.
Pasul 3. Scoate in relief la micul dejun albusurile de ou. Mananca sase albusuri intr-o omleta simpla (sau versiunea de omleta maruntita) si vei avea o masa satioasa care contine doar 102 calorii, potrivit woman.thenest.com. Daca mananci fulgi de ovaz pentru o schimbare de ritm in alimentatia ta, adauga unul sau doua albusuri de ou in timp ce ii prepari. Daca ai pofta de paine prajita data prin ou, inlocuieste galbenusurile de ou din reteta cu albusuri de ou suplimentare.
Pasul 4. Schimba branza din salata ta de la pranz cu albusuri de ou (fiert tare). De exemplu, o felie de branza poate avea cateva sute de calorii, dintre care mai bine de jumatate sunt grasimi. Insa daca in loc de branza folosesti albusurile de la trei oua fierte (feliate), vei reduce foarte mult numarul de calorii si de grasimi. Iar daca vrei sa ai o masa exceptionala si cu un continut scazut de calorii, mananca trei albusuri de ou (in prealabil, fiert tare) cu putin mustar si cu un amestec de legume crude.
Pasul 5. La cina, substituie albusurile de ou cu alte surse de proteine. Poti manca, de pilda, 85 grame de carne slaba de vita, la gratar. Este, de fapt, aceeasi cantitate de alimente - in greutate - ca trei albusuri de ou mare.
Citeste si: Aceasta dieta disociata a ajutat-o pe Cristina Spatar sa slabeasca
Dieta de 8 ore - Slabesti 7 kilograme mancand tot ce iti doresti
8 principii care te ajuta sa slabesti toamna aceasta
Dieta in functie de anotimp - Cum te influenteaza conditiile de clima
Dieta preferata a vedetelor de la Hollywood
Alimente diet-friendly recomandate in functie de zodie
Sursa foto: www.fitsugar.com