Potrivit nutriționiștilor, fructele de avocado sunt bogate în grăsimi sănătoase (21 de grame – adică o treime din necesarul zilnic), ca și uleiul de măsline, de altfel, te ajută să slăbești tocmai datorită grăsimii conținute. În plus, ele conțin și fibre și grăsimi bune, care îți țin de foame mult timp. Din acest motiv este recomandat să mănânci avocado fie dimineața, la micul dejun, fie la prânz.
ZIUA 1
Mic dejun: o jumătate de avocado bine copt cu un iaurt cu puține grăsimi sau o jumătate de cutie mică de brânză cottage.
Gustare: un măr.
Prânz: o salată dintr-o jumătate de avocado tăiat fasiute, un ou fiert, fasole verde, un castravete și alte verdețuri de care îți plac.
Cină: 100 grame de carne de pasăre sau peste, o jumătate de avocado tăiat felii subțiri și o jumătate de cutie mică de brânză cottage.
ZiUA 2
Mic dejun: o felie de pâine integrală unsă cu avocado, stropită cu puțin ulei de măsline și ornată cu puțină brânză și feliuțe de roșii, plus un ou fiert.
Prânz: o salată cu o jumătate de avocado, o roșie, un castravete, o lingură de linte sau năut fierte și ce verdețuri îți mai plac. Adaugă suc de lămâie și puțină sare pentru un gust mai bun.
Gustare: o banană.
Cină: 100 grame de carne de pasăre sau peste cu o garnitură de quinoa (o porție mică) și câteva legume preparate la aburi (broccoli, morcovi, sparanghel).
ZIUA 3
Mic dejun: 4-5 măsline, un ou fiert, câteva roșii cherry, un castravete, o felie de pâine integrală prăjită unsă cu avocado.
Gustare: un iaurt cu o lingură de cereale integrale.
Prânz: o salată cu verdețuri, o jumătate de avocado, 2 linguri ulei de măsline, fasole verde fiartă, un castravete, o jumătate de ardei gras și o roșie.
Cină: o salată verde cu un sfert de avocado, o farfurie de supă sau ciorbă.
În caz de foame majoră mai sunt permise pe post de gustări câteva migdale, nuci, mere, pere, prune, piersici, caise, fructe de pădure, iaurt.