Acidul clorogenic poate reduce absorția carbohidraților și a zaharurilor din tractul digestiv, fapt ce determină scăderea insulinei și reduce producerea acesteia; în plus, acționează și drept antioxidant (ce împiedică crearea celulelor noi cu grăsime) și uneori, ca laxativ.
Acest tip de acid este substanța principală despre care specialiștii susțin că declanșează și menține efectul de slabire în cadrul dietei cu cafea verde. Prin procesul de prăjire, se pierde o mare parte dintre proprietățile acidului clorogenic, de aceea se recomanda doar consumul cafelei verzi crude sau a extractului pur ori al celui cu minimum 45% acid clorogenic, ca metodă de eliminare a kilogramelor nedorite.
Cafeina din cafeaua verde, deși, de obicei nu se regăsește într-o cantitate foarte mare, ajută și ea la topirea grăsimii, prin accelerarea metabolismului cu până la 11%, deoarece poate produce de trei ori mai multă energie, stimulând organismul ca să ardă grăsimile.
Dieta completa cu cafea verde o gasiti pe YVE.ro.