Dieta cu carne se tine maximum doua saptamani, dupa care se revine la regimul alimentar anterior. Nu se consuma paine si nici alcool. Se beau zilnic cel putin 2 litri de apa sau ceai neindulcit.
Carnea se pregateste la cuptor, fiarta sau la gratar.
Salatele se prepara cu o lingurita de ulei de masline, foarte putina sare si multa zeama de lamaie.
Consumati carne rosie si alba, inclusiv peste, alternandu-le. Prea multa carne rosie creste aciditatea sangelui, elimina calciul, suprasolicita rinichii si ingreuneaza digestia.
Orice tip de carne ati alege, asociati-o cu multe fibre (legume fierte sau crude), pentru a stimula digestia.
Meniu zilnic
Mic dejun (trei variante):
• doua felii de sunca slaba cu un ardei gras sau un castravete
• o conserva de ton in suc propriu cu lamaie cu frunze de salata verde
• un ou fiert tare
Pranz/Cina (patru variante):
• carne de pui si salata verde
• carne de vaca si salata de varza dulce
• peste cu broccoli sau salata verde
• carne de curcan si salata verde
Gustari (5 variante): ananas crud, un mar, 2 kiwi, un pahar cu suc de rosii sau o para.
Durata: 14 zile
Greutate: max 5 kg