Se spala conopida, se desface in buchetele si se fierbe putin in aburi, de preferat, sa ramana un pic crocanta. Astfel contine mai multe substante vitale si-si pastreaza gustul (decat fiarta pana se face terci).
Se poate consuma in trei variante:
1- Dupa fierbere se aseaza cateva buchetele in farfurie si se rade pe ea putina branza uscata.
2- Se aseaza-n farfurie cateva buchetele cand inca mai sunt calde si se toarna peste ele un sos facut din iaurt (cu 0% grasimi sau 0,1% grasime) si sos de soia in care ati pus si patrunjel verde sau marar cat mai mult. Aceste verdeturi proaspete contin multe vitamine si-i dau si un gust bun (nu se pune sare).
3- Stropiti din belsug conopida fiarta cand este calda cu suc de lamaie si ulei de masline extravirgin. Adaugati si patrunjel si marar verde, pentru o aroma deosebita. De preferat, se mananca de 5-6 ori pe zi, in cantitati mici, in locul celor trei mese consistente.
Se beau 2-3 litri de lichid pe zi - apa plata sau ceai - si se face multa miscare. Dupa o saptamana cu aceasta dieta consumati paine integrala, legume fierte sau inabusite cu putin ulei, apoi repetati dieta cu conopida daca doriti sa scapati de mai multe kilograme.
Durata- 7 zile
Greutate: 2- 2,5 kg