Dovleacul poate fi consumat ca atare, copt sau gatit (celebrele placinte sau prajituri nu sunt indicate in dieta!).
Alegeti dovlecii mai mici, cu coaja verde sau portocalie, usor turtiti, care sunt portocaliu intens in interior si foarte dulci. Trebuie sa fie tari, cu coaja nepatata sau crapata.
Sucul de dovleac se prepara astfel: 500 g de pulpa de dovleac se taie marunt, se acopera cu apa si se fierbe pana cand se inmoaie, apoi se mixeaza.
Bautura se prepara zilnic si se consuma o parte dimineata, o parte seara.
Meniu zilnic
Mic dejun:
Suc de dovleac, doua felii de paine si, la alegere, sunca (doua felii)/un ou/un iaurt. Puteti bea o cafea sau o cana cu ceai negru cu un cub de zahar.
Pranz (patru variante):
*Supa de legume
* dovleac fiert cu carne de vaca ori pui (aceasta varianta se consuma cel putin de trei ori pe saptamana)
*carne cu legume
* mamaliga cu branza de vaci si un ou.
Cina:
200 g branza de vaci/salata de legume/salata de fructe/iaurt sau o cana cu lapte si biscuiti dietetici (cel mult 3 biscuiti).
Gustare:
Dovleac copt, fara zahar!/un fruct/un iaurt/o cana cu seminte de dovleac, neprajite.
Durata: o luna
Greutate: 6 kg