Specialiştii subliniază că nu există dietă fără ou fiert, mai ales că acest aliment ţine de foame şi are multe proteine.
Foloseşte această dietă timp de 3 zile pe săptămână, evită zahărul şi sarea. În restul zilelor din săptămână, mănânci ca de obicei. Poţi să slăbeşti până la 2,3-2,7 kilograme într-o săptămână.
Iată exemplu de meniu pentru 5 zile.
ZIUA 1
Micul dejun: două ouă fierte, 2 roşii, o cană de ceai.
Prânzul: 2 albuşuri de ou, 115 grame peşte fiert (cu un conţinut scăzut de grăsimi), o cană de ceai.
Cină: legume fierte (broccoli, fasole albă, morcovi, ceapă, etc.), o cană de ceai.
Gustare: un măr.
ZIUA 2
Micul dejun: 2 ouă fierte, 1 banană, o cană de ceai.
Prânzul: 2 albuşuri de ou, 115 grame carne de pui fiartă, 1 cană de ceai.
Cină: 115 grame de brânzică de vaci (Cottage) cu smântănă, o felie de pâine uscată, o cană de lapte degresat.
Gustare: un măr.
ZIUA 3
Micul dejun: două ouă fierte, un pahar cu suc de roşii.
Prânzul: 2 albuşuri de ou, 115 grame de carne roşie fiartă, o cană de ceai.
Cină: 2 cartofi copţi, o salată verde, o cană de ceai.
Gustare: o portocală.
ZIUA 4
Micul dejun: 2 felii de pâine prăjită, 2 ouă fierte în apă (fără coajă), numite şi ouă poşate.
Prânzul: fructe proaspete (orice cantitate)
Cină: 2 ouă fierte tari, salată, grepfrut.
Gustare: iaurt simplu.
ZIUA 5
Micul dejun: grepfrut, 1 ou fiert.
Prânzul: 2 ouă fierte în apă (fără coajă), numite şi ouă poşate; şi roşii, castraveţi.
Cină: peşte proaspăt sau la conservă şi o salată de legume.
Gustare: chefir.
De reţinut: consumul de ouă fierte îi oferă mesei tale un plus de energie. Combinaţia de multe proteine şi cantitatea moderată de grăsimi din ouă le-ar putea transforma în nişte ingrediente săţioase, spun experţii. Un ou pe zi poate fi inclus în planurile tale alimentare, dacă ai grijă să fii cu un ochi pe nivelul colesterolului tău. Sursa.