Recomandate sunt pastele din faina integrala, pentru ca taratele contin celuloza, mari cantitati de vitamina B1 si putine proteine. Pastele contin si multi carbohidrati, ce sintetizeaza vitaminele si mineralele din organism, precum si amidon, care da senzatia de satietate si energie pentru o bucata buna de vreme.
In cura cu paste, cele mai potrivite sunt cele fara ou, pentru ca au mai putine proteine, sau cele cu spanac, pentru ca au un continut mai mare de fibre.
In aceasta dieta nu aveti voie sa consumati bauturi alcoolice si carbogazoase, dulciuri, fructe uscate sau naturale (decat daca intra in componenta pastelor). In schimb puteti bea (si este indicat) oricat de multa apa si ceaiuri neindulcite.
Meniu zilnic
Mic dejun: o cafea cu indulcitor si un iaurt sau o felie de paine cu gem
Pranz: paste, cantitate nelimitata
Cina: paste, cantitate nelimitata
La discretie: apa, ceai de plante si paste!
Iata 3 sugestii de retete cu paste avand un aport caloric scazut:
• Peste pastele fierte doar 10 minute, se adauga spanac maruntit, crud sau "tras" prin putin unt, busuioc si branza mozzarela, dupa preferinta se poate adauga si suc de rosii.
• Pastele fierte se condimenteaza cu busuioc si oregano, se adauga putin ulei de masline, sare, piper si suc de rosii.
• Paste fierte, amestecate cu putina zacusca.
Durata: 7 zile
Greutate: 3 kg