Cura de slabire bazata pe consumul zilnic de sfecla rosie dureaza o saptamana.
Ziua 1: sandwich cu paine prajita, piept de pui rece, rosii si ulei de masline, orez fiert cu legume si salata de sfecla rosie cruda, supa calda de sfecla rosie, morcovi, telina si patrunjel.
Ziua 2: lapte acru si porumb fiert, gratar de vita cu salata de sfecla rosie si leurda, supa rece de sfecla rosie, buchetele de conopida inabusita si pastai de fasole verde fierte.
Ziua 3: omleta cu ciuperci, sandwich cu pate de soia, rosii, masline, busuioc, 100g alune de padure neprajite, salata de muraturi cu sfecla rosie, castraveti si conopida.
Ziua 4: orez fiert in lapte dulce cu putina miere si un praf de scortisoara, sote de morcovi cu mazare, supa de legume din cartofi, telina, sfecla rosie, si salata verde.
Ziua 5: 100 g branza telemea, o felie de paine prajita cu marmelada de capsune, iaurt degresat, legume gratinate la cuptor (ciuperci, dovlecei, vinete) cu salata de sfecla rosie si pastarnac, cereale cu fructe proaspete.
Ziua 6: cascaval cu salata de sfecla rosie si morcovi, doua mere, 200 g pui pe gratar, supa de orez cu legume (ardei, rosii, sfecla rosie, patrunjel).
Ziua 7: sandwich din doua felii de paine integrala prajia cu doua rosii, ciuperci pe gratar si salata verde, peste marinat cu piper rosu si cimbru, salata de muraturi din sfecla rosie, conopida si castraveti.
Durata: 7 zile
Greutate: 5 kg