In fiecare dimineata, la micul dejun, se bea un pahar de suc de portocale, iar ca se gustare alege un iaurt degresat amestecat cu bucatele de portocale. Seara puteti manca un bol de supa limpede de legume cu o felie de paine neagra sau portocale.
Ziua 1
Pranz: salata din doua portocale, 200 grame de varza acra, o lingura de ulei, sare si piper. Portocalele curatate se taie in bucatele. Varza acra se taie marunt. Uleiul se pune intr-o tigae si se adauga varza lasandu-se sa se caleasca putin. Se adauga portocalele si 75 ml de apa. Se lasa sa fiarba 10 minute si se condimenteaza.
Ziua 2
Pranz: carne de porc cu sos de portocale. 125 g file de porc se taie felii si se prajeste intr-o lingura de ulei. Se condimenteaza cu sare si piper apoi se scoate din tigaie. O jumatate de ceapa si un catel de usturoi se taie marunt si se calesc putin. Se adauga scortisoara, cimbru si 150 de grame de rosii taiate marunt. Se toarna 100 ml apa si se lasa la fiert 5-7 minute. Se ia sosul de pe foc, se pune carnea in sos si se mai lasa 20 de minute. Portocala curatata si taiata marunt se caleste separat in unt si se adauga la carne. Preparatul poate fi consumat cu 50 de grame de orez fiert.
Ziua 3
Pranz: piept de oui cu orez si portocale. 100 de grame de orez se fierb in apa cu putina sare si se calesc. 150 de grame de piept de pui taiat fasii se prajeste in ulei la foc mic alaturi de o ceapa mica taiat marunt. Se adauga un ardei gras taiat bucatele. La final se pun 75 de grame de smantana, se sareaza si se pipereaza si se serveste cu orezul fiert si cu bucatele de portocala.
Ziua 4
Pranz: Salata de fructe din patru portocale, doua mere, o banana, un kiwi peste care se presara putina sare de lamaie.
Durata: 4 zile
Greutate: 2 kg