Să mănânci 1500 de calorii pe zi este simplu şi delicios atunci când vei urma această dietă de 5 zile, ideală pentru o scădere în greutate rapidă.
Acest plan al meselor principale a fost special creat de o echipă de nutriţionişti şi oferă o serie de mese echilibrate din punct de vedere nutriţional, dar şi delicioase, pentru a slăbi într-un mod sănătos.
În funcţie de caloriile de care are nevoie organismul tău, asta înseamnă că poţi slăbi un kilogram în această săptămână de dietă, respectând întocmai planul de mai jos.
ZIUA 1
Mic dejun: smoothie de banane cu mirodenii (283 calorii)
Ingrediente: 2 banane coapte, 2 căni de chefir cu vanilie, 1/2 linguriţă scorţişoară (pudră), 1/8 linguriţp nucşoară, 1/8 linguriţă ienibahar, 12 cuburi de gheaţă.
Mod de preparare: Se combină chefirul, bananele, scorţişoara, nucşoara, ienibaharul şi cuburile într-un blender; se amestecă toate până la omogenizare. Se serveşte imediat.
Gustarea de dimineaţă (154 calorii)
1 felie de pâine din făină integrală, prăjită, cu 2 felii de brânză ricotta, iar felia trebuie acoperită cu o smochină uscată şi mărunţită, plus 1 linguriţă de miere.
Prânzul (402 calorii)
Salată pentru energie - aruncă într-un castron 2 căni de salată verde, 1 cană de legume crude tocate, 1 ou fiert tare, 2 linguri de stafide şi 2 linguri de migdale, cu 2 linguri de dressing (ulei şi oţet balsamic).
Gustarea de după-amiază (150 calorii)
1 măr mic şi 22 de seminţe de fistic
Cina (498 calorii)
Un castron cu quinoa - se călesc în tigaie 1/2 cană de tofu tăiată cubuleţe şi 1 cană de broccoli şi morcovi (legume tăiate cubuleţe) în 2 linguriţe de ulei de rapiţă. Amestecă în tigaie 1/2 linguriţă de ulei de susan şi 2 linguriţe de sos de soia. Se serveşte peste 1 cană de quinoa fiartă şi se presară pe deasupra 1 lingură de arahide.î
ZIUA 2
Mic dejun (319 calorii)
Sandviş cu ou – se face o omletă (ouă jumări) dintr-un ou pus într-o linguriţă de unt şi se pune acest strat între 2 felii de pâine prăjită din făină integrală, cu felii de roşie şi 1 sfert de avocado, feliat.
Gustarea de dimineaţă (135 calorii)
350 ml de lapte degresat şi 1 clementină
Prânzul (396 calorii)
Farfurie mediteraneană - serveşte 1 lipie simplă, din făină integrală, cu 30 grame brânză feta, 1 cană de roşii mici, 6 măsline Kalamata, 1 sfert de cană de hummus şi 1 cană de spanac crud, peste care se toarnă 1 linguriţă de ulei de măsline şi 1 linguriţă de suc de lămâie.
Gustarea de după-amiază (198 calorii)
18 chips-uri de tortilla coapte, cu 1 sfert de cană de guacamole
Cina (484 calorii)
Carne Asada Tacos (este un preparat numit Tacos, care conţine pudră de chili, ulei de măsline, usturoim carne, roşii, ceapă, coriandru, avocadom tortilla de porumb şi brânză) servită cu 2 căni de salată verde + 3 linguri de sos vinaigrette şi 350 ml bere light sau 230 ml de limonadă.
ZIUA 3
Mic dejun (310 calorii)
Parfait din iaurt de fructe – 230 ml de iaurt degresat simplu, peste care se pune un strat de fructe de pădure, 1 sfert de cană de granola cu un conţinut redus de grăsime şi 1 lingură de bucăţi de migdale.
Gustarea de dimineaţă
"Bar de fructe şi nuci" (trebuie să aibă mai puţin de 200 de calorii)
Prânzul (371 calorii)
Lipie umplută cu ton – amestecă 1 jumătate de conservă de ton cu 1 sfert de cană de fasole albă, 1 linguriţă de ulei de măsline şi 1 linguriţă de zeamă de lămâie. Serveşte într-o lipie din făină integrală cu 2 frunze de salată. Se serveşte cu 1 cană de struguri.
Gustarea de după-amiază (130 calorii)
1 cană de mazăre cu 1 sfert de cană de hummus
Cina (497 calorii)
Plăcintă de pui cu crustă (conţine piept de pui, legume congelate, diverse condimente), servită cu 2 căni de salată verde, ceapă roşie feliată şi 2 linguri de sos alb vinaigrette.
ZIUA 4
Mic dejun (303 calorii)
Chiflă (bagel) şi file de somon – 1 jumătate de chiflă din făină integrală, acoperită cu 1 lingură de cremă de brânză şi 30 grame de somon afumat; roşii, castraveţi şi câteva felii de ceapă roşie.
Gustarea de dimineaţă (190 calorii)
1 banană mică, cu 1 lingură de unt de arahide
Prânzul (405 calorii)
Supă de linte şi legume (la conservă, să aibă sub 150 de calorii), 1 cană, servită cu 1 felie subţire de pâine din grâu integral, prăjită şi acoperită cu 2 linguriţe de sos pesto, 2 linguri de brânză mozarella parţial degresată şi 2 roşii uscate la soare, tocate; serveşte cu 2 kiwi.
Gustarea de după-amiază (97 de calorii)
2 biscuiţi de secară crocanţi, cu 1 sau 2 linguriţe de brânză tartinabilă cu un conţinut scăzut de grăsime
Cina (455 calorii)
Pui cu 5 condimente şi clementine, servit cu 2 căni de bok choy sotat în 2 linguriţe de ulei de măsline cu usturoi; 1 jumătate de cană de orez brun
ZIUA 5
Mic dejun (311 calorii)
Fulgi de ovăz cu măr şi scorţişoară – fierbe sau găteşte 1 treime de cană de fulgi de ovăz, cu lapte degresat şi 1 jumătate de cană de măr tocat. Pe deasupra presară 2 linguri de nuci tocate şi scorţişoară.
Gustarea de dimineaţă (160 de calorii)
1 cană de iaurt simplu degresat, cu 1 cană de fructe de pădure (amestec din mai multe tipuri).
Prânzul (402 calorii)
Quesadilla vegetariană – 1 tortilla din făină integrală (mai puţin de 150 de calorii) umplută cu 1 treime cană de brânză Cheddar cu puţină grăsime şi mărunţitp, 1 sfert de boabe de fasole neagră, 1 sfert de cană de ardei gras feliat şi 1 sfert de cană de ciuperci, toate sotate în 1 linguriţă de ulei de măsline. Se serveşte cu 1 sfert de avocado feliat.
Gustarea de după-amiază (130 calorii)
1 cană de morcovi (tăiaţi sub formă de batoane) cu 3 linguri de hummus
Cina (480 de calorii)
Pacheţele de halibut cu ciuperci şi mămăligă – se serveşte cu 1 cană de fasole verde preparată la aburi, cu 1 linguriţă şi jumătate de ulei de măsline, muştar şi suc de lămâie, după gust, şi 1 linguriţă de migdale mărunţite; plus 1 felie mică de pâine (baghetă). Sursa.