Bazată pe alimente naturale, această dietă de primăvară este eficientă pentru a topi câteva kilograme.
Dieta de primăvară: exemplu de mediu pentru o săptămână
Mic dejun :
- O felie de pâine neagră, 2 linguri de hummus, o roșie și un castravete
- O felie de pâine neagra, 2 linguri de salată de vinete fără maioneză, 50 g telemea light, un ardei gras
- Budinca de chia – o cană de lapte de migdale, 4 linguri de chia, 3 linguri de zmeură (poate fi și congelata), se lasă la înmuiat în frigider de seara
- Un ou fiert, 50 g telemea light, un castravete, o andiva și o felie de pâine neagră
- Un iaurt grecesc 2% grăsime cu 5 linguri fulgi de porumb și o banană tăiată cuburi
- Oatmeal – o cana de lapte în care se fierb 5 linguri de fulgi de ovăz și se adaugă apoi 2 rondele de ananas (dacă este din conservă, folosește compot fără zahăr adăugat)
- 2 ouă , o felie de pâine neagră, un ardei gras și o roșie
Gustare de dimineață:
2 fructe mici la alegere
Prânz:
- O bucată cât o jumătate de palmă de mușchiuleț de porc cu 250 g salată de varză cu morcov și o felie de pâine neagră
- O bucată cât o jumătate de palmă de pulpă de pui fără piele cu 200 g fasole verde păstăi și cu un cartof mic fiert
- O bucată cât o palmă de macrou cu 200 g conopidă și un cartof mediu fiert/copt
- 40 g paste integrale (cântărite înainte de fierbere) cu 200 g amestec primavera (roșii, vinete, ardei, ceapa, dovlecei, morcov ras) și 100 g telemea light
- 300 g salata sățioasă: o mână de salata verde/baby spanac/iceberg cu 10 roșii cherry, un castravete, ardei gras roșu, 2 linguri salata de sfeclă roșie, 3 linguri de hummus, o conservă de ton în apă, 2 linguri de porumb dulce, zeama de lămâie, o lingură de ulei de măsline, condimente după gust.
- 40 g orez negru (înainte de fierbere) cu o bucată cât o jumătate de palmă de piept de curcan ți 300 g spanac
- Salată sățioasă: o mână de baby spanac, 5 roșii cherry, un castravete, un ardei, o bucată cât o jumătate de palma de somon , 2 linguri de porumb dulce, 2 linguri de muștar dulce, una de ulei de măsline, zeama de lămâie
Gustare de seara:
- 20 g caju cu un măr ionatan mic
- Un iaurt natur mic cu 2 linguri semințe măcinate de in
- Un iaurt natur mic cu 2 linguri tărâte de psyllium
- 50 g telemea light cu o roșie mica
- 50 g păstrăv afumat cu 2 castraveți
- O wasa cu o lingura de hummus și o jumătate de ardei gras
- O wasa cu 1/3 avocado și un castravete
Cina, în dieta de primăvară:
- 110 macrou cu 200 g mazăre
- 350 g salată cu ton – o mână de salată (iceberg), 5 roșii cherry, un ardei, un castravete, un morcov ras, 2 linguri măsline tocate, o conservă de ton în apa
- 110 piept de curcan cu 200 g legume sautee (ceapă, ardei, dovlecel, vinete, roșii)
- Un păstrăv cu 200 g broccoli
- 110 piept de curcan cu 200 g salată de crudități: țelină și morcov ras, 2 linguri de muștar dulce, sare și zeamă de lămâie, o lingură de ulei de avocado sau struguri
- 110 piept de curcan cu 200 g mix de broccoli, conopidă și morcov
- 150 g meatloaf de curcan cu 200 g legume grill și o lingură de sos de iaurt cu puțin usturoi ( se mixează 400 g pulpă de curcan cu 4 cepe, 3 ardei grași si un morcov tocat în procesator, 2 oua, mărar și pătrunjel verde, plus condimente după gust. Se coace în formă de chec/cozonac tapetat cu hârtie pergament și se poate consuma atât cald cât și rece, la micul dejun sau în salatele cu carne la prânz)