Respecta cu sfintenie cateva reguli definitorii pentru o ovo-lacto-vegetariana convinsa: nu mananca alimente procesate excesiv, se fereste de grasime animala, adora fructele si legumele (mai ales daca sunt din culturi ecologice), adora dulciurile neprocesate termic, din lapte de soia, miere, faina de migdale, vanilie, fructe deshidratate si cocos.
Luni:
Este prima zi din saptamana si mi se pare fair sa lenevesc in pat, atunci cand imi permit asta, avand in vedere ca in general, in week-end sunt concentrate concertele, evenimentele la care particip/cant.
Micul dejun de inceput de saptamana este unul cat se poate de revigorant, cu grepfruit, branza de vaci proaspata, miere, cereale cu zmeura si ceai verde sau cafea. Apoi alerg la sala de sport unde ma asteapta un antrenor nemilos.
Pranzul (in cazul meu) este de fapt o masa de dupa amiaza, adica pe la 3-4 pm si consta intr-un festin realizat exculsiv din salata mix, cu mozarella, rosii cherry si un strop de desert: blat crocant, crema de vanilie si capsuni sau zmeura deasupra.
Dupa-amiaza mi-o petrec in intalniri cu prietenii dragi.
Masa de seara este una cat se poate de usoara, mananc un mar, un sandvis cu legume la gratar si nuci, si un ceai de fructe.
Marti:
Ziua de marti graviteaza in jurul orelor mele de chitara, asa ca tot programul este facut in functie de acestea: de dimineata imi pregatesc fructele pe care le voi manca in masina, in drum spre curs: o banana, migdale, caise deshidratate.
Pranzul are loc la ora 3 pm, dupa cursul de chitara si consta intr-un festin cu supa de linte si salata blue-cheese plus o prajitura cu ciocolata din belsug.
Seara, merg la probe la Wilhelmina Arz (cu care colaborez la realizarea unor costume de scena), mananc o pizza cu blat crocant, legume de sezon, brocoli si smantana din soia plus chilli.
Miercuri :
Este ziua de rasfat! Imi permit ca o data pe saptamana sa mananc branza grasa: parmezan (in salata), prajituri de la o cofetarie frantuzeasca, cafea cu lapte. Apoi am repetitii inpreuna cu trupa mea, timp in care beau foarte multa apa plata.
Pranzul are loc pe la ora 5pm, si corespunde cu cina, asa ca mananc destul de usor, mai ales dupa efortul depus: peste la gratar cu lamaie si cuisoare, o salata de morcov si telina si un strop de vin alb. Fara desert! Seara gust totusi un stop de ciocolata neagra...uf!
Joi:
Sunt inca de la prima ora la gradinita la care predau muzica unor copii exceptionali, asa ca mananc pe fuga inainte sa ajung la ei cateva migdale, o cafea black, un baton de cereale (fara fructe deshidratate si zahar!).
Pranzul consta intr-un meniu de la restaurantul preferat: supa-crema de legume, cu lime si ciuperci, salata de fructe de mare si biscuiti cu lapte si stafide(care-mi aduc aminte de copilarie) plus un ceai verde.
Seara merg la o petrecere unde gust cateva feluri de branza cu struguri, vin alb, si bomboane de ciocolata cu menta(facute de gazda!!!mmmmm ce buun...)
Acasa, dupa ora 11pm, beau un ceai linistitor.
Vineri:
Seara am spectacol asa ca incep pregatirile: masa de dimineata trebuie sa fie consistenta: peste marinat, cu ghimbir si morcov fiert, un ou fiert si paine prajita cu putin unt. Mai tarziu, mananc un fruct si cateva stafide.
Dupa amiaza sunt la probele de sunet si repet intens - nu am timp sa ies la masa asa ca ne comandam la sala de repetitii: mananc o salata cu nuci si tofu si ceva dulce: un baton de cereale cu fructe sau o prajitura neprocesata termic, cu kiwi. Inainte de concert nu mananc nimic, beau apa plata la temperatura camerei.
Dupa concert mananc un fruct sau, dupa caz si pofte, merg intr-un loc special si mananc o supa si vinete cu parmezan si rosii.
Sambata si duminica:
Sunt zile in care ori am timp si incerc sa gatesc, sa experimentez noi feluri de mancare impreuna cu prietenii mei sau sunt zile absolut "in priza" cand nu am timp sa mananc decat fructe si cereale, cate un sanvis cu legume la gratar sau o salata cu somon, paste si rucola.
Pot spune insa ca, in fiecare duminica iau pranzul cu cativa prieteni, la unul dintre ei acasa. E foatre relaxant sa vezi pe cineva gatind. Iar rezultatul este unul fa-bu-los de fiecare data!
La toate cele spuse mai sus, se adauga un consum destul de mare de apa plata, si dupa caz, taierea sau adaugarea de pe lista a mai multor feluri de mancare pe care le agreez sau nu, in functie de mement (felurile de mancare mentionate sunt orientative).
Viata ar trebui sa fie o desfatare, iar masa trebuie luata, respectand si cerintele organismului tau, dar si poftele!