Ziua alba
Prima zi este ziua “alba”- mancati numai alimente albe care contin flavonoizi, ce protejeaza membranele celulelor. In aceasta zi puteti consuma lactate, peste alb, legume albe (telina, radacina de patrunjel, andive, praz, conopida, varza, ceapa, ciuperci) si beti multa apa.
Fainoasele si cartofii conti amidon si carbohidrati, surse de energie. Iar branzeturile sunt bogate in calciu, vitaminele D si A, indispensabile in fixarea calciului in organism. In plus, contin multe fibre. Pestele estebogat in acizi grasi omega 3 si are o multitudine de efecte benefice.
Meniu zilnic
Mic dejun: un iaurt de baut cu o felie de paine sau o cana cu lapte cu o felie de paine cu putin unt
Pranz: peste fiert sau la gratar cu o salata de andive sau o supa-crema de legume albe, drese cu putin unt
Cina: paste cu legume albe sau cu branza
Ziua verde
A doua zi este ziua verde, in care consumati doar legume verzi, sucuri din legume si ceai verde, si, de asemenea, beti multa apa. Legumele verzi contin micro-elemente care stimuleaza functionarea ficatului, dar si mari cantitati de vitamine C si E, fier, magneziu si fibre, care ajuta organismul sa se apere de agenti patogeni si sa regleze digestia.
Meniu zilnic
Mic dejun: un mar verde si un ceai verde
Pranz: mancare de spanac si supa-crema de broccoli sau mancare de fasole verde si salata verde
Cina: salata din legume fierte sau crude
Ziua rosie
A treia zi- ziua rosie- este dedicata alimentelor de aceasta culoare din fiecare categorie: carne, legume si fructe. Legumele rosii sunt bogate in licopen si betacaroten, antioxidanti care elimina efectele radicalilor liberi si protejeaza organismul de boli cardiace. Fructele si legumele rosii sunt foarte bogate si in vitamina C si magneziu, element care impiedica depunerea grasimilor. Carnea rosie are mult fier, echilibrand functiile organismului.
Meniu zilnic
Mic dejun: salata de sfecla-rosie cu 50 g de carne rosie sau 50 g de prune uscate +cu un pahar cu suc de grepfrut, coacaze, mure, zmeura, capsune
Pranz: carne slaba fiarta sau fripta (vita, porc) cu ardei gras rosu si 250 ml suc de coacaze ori supa de rosii
Cina: salata de legume, eventual cu boabe de fasole rosie si un fruct
Culorile iti influenteaza apetitul
Urmatoarele trei zile de dieta se repeta aceste zile pe culori, iar in a saptea zi puteti manca alimente de toate culorile. Dieta poate fi tinuta maximum trei saptamani si numai dupa ce consultati doctorul.
Durata: o saptamana
Greutate: 2 kg