Aceasta dieta are trei etape, prima fiind mai drastica, iar in urmatoarele doua introducandu-se treptat mai multe alimente.
Etapa I – 2 saptamani
- Se mananca doar carne:
Pui, curcan (ambele fara piele), vita, peste, pipote, muschi de porc – totul fiert, la cuptor, la teflon sau la gratar. Se pot condimenta cu sare, piper, lamaie, usturoi.
Nu se foloseste ulei
Mezeluri slabe: muschi file / haiducesc, sunca de Praga, muschiulet de vita, pastrama
Oua de prepelita: fierte, omleta (si cu sunca)
Se mananca 5 mese pe zi, astfel:
Dimineata: ora 8:00 micul dejun; ora 10:00 gustare
Dupa- amiaza: ora 12:00 pranzul; ora 15:00 gustare
Seara: ora 19:00 cina
In aceste doua saptamani, se beau cel putin 3 litri de lichide pe zi: apa plata, ceai de plante, cafea fara zahar, limonada fara zahar.
Suplimente alimentare:
Chrom – 1 cps / zi dimineata inaintea mesei
Oted de mere capsule– una dimineata si una la pranz, inainte de mese
Ceai verde capsule sau tablete– trei capsule pe zi, una inainte de fiecare masa principala
Normoponderol – patru capsule/zi in doza unica, seara la culcare
Etapa II – urmatoarele doua saptamani
Se introduc legume si ciuperci in alimentatie.
Dimineata: carne / oua plus legume
Ora10:00: legume si ciuperci
Pranz: carne si legume
Ora15:00: legume si ciuperci
Seara: carne si legume
Se pot combina cu ierburi, vegeta, otet de mere. Alimentele se prepara fara ulei
Legume permise: salata verde, castraveti, conopida, broccoli, varza, vinete, dovlecel, fasole verde, andive, spanac, sparanghel, ridichii, ceapa, usturoi, verdeturi, ardei gras verde
Legume interzise: cartofi, mazare, fasole boabe, morcovi, sfecla rosie, rosii, ardei gras rosu, porumb.
Sunt interzise orezul, painea si pastele fainoase.
Variante de meniu
Luni: combinatii de carne, oua si peste in cele 5 mese zilnice
Marti: pui, curcan, mezeluri de pasare. La pranz si seara mancam si salata.
Miercuri
Mic dejun - pui fiert si legume
Ora 10:00 – salata de legume
Pranz – pui si salata
Ora 15:00 – ciuperci
Seara – pui si salata
Joi
Carne, peste, meseluri. La pranz si seara mancam si salata.
Vineri
Mic dejun: Salata de peste (macrou afumat, cod sau merluciu fiert, ceapa, otet, lamaie, verdeata)
Ora 10:00 – la fel
Pranz – peste si salata
Ora 15:00 – salata de peste ca la micul dejun
Seara – ca la pranz
Sambata si Duminica
Mic dejun: omleta cu ciuperci si verdeata
Ora 10:00 – ciuperci
Pranz - carne si salata
Ora 15:00 – ciuperci si salata
Seara – carne si salata
EtapaIII – 2 saptamani
Se introduc fructe (ananas, kiwi, grapefruit) si oua. Din a doua saptamana intra ocazional (in doua zile din saptamana) branza de vaci si iaurt slab.
Saptamana 1
Luni si marti: Combinatii de carne, oua, peste
Miercuri
Mic dejun – fructe
Ora 10:00 – oua si salata
Pranz – carne
Ora 15:00 – fructe
Seara – carne
Joi
Carne, oua, peste si verdeata, ceapa, usturoi. La pranz si seara se mananca si ciuperci.
Vineri
Mic dejun – fructe (ananas)
Ora 10:00 – oua
Pranz – carne
Ora 15:00 – fructe
Seara – carne
Sambata si Duminica
Mic dejun – omleta cu ciuperci si verdeata
Ora 10:00 – ciuperci
Pranz- carne si salata
Ora 15:00 – ciuperci
Seara – carne si salata
Saptamana 2
Luni si marti : carne, oua, peste. La pranz si seara se mananca si ciuperci
Miercuri
Mic dejun – branza de vaci 0,2% cu verdeata, ceapa, ardei gras verde
Ora 10 – iaurt 0,1%
Pranz – carne si salata
Ora 15:00 - branza de vaci 0,2% cu verdeata, ceapa, ardei gras verde
Seara – carne si salata
Joi : carne, oua si peste
Vineri – se mananca acelasi meniu ca miercuri
Sambata si Duminica
Mic dejun – omleta cu ciuperci si verdeata
Ora 10:00 – ciuperci
Pranz- carne si salata
Ora 15:00 – ciuperci
Seara – carne si salata
Durata: 6 saptamani
Greutate: 12 kg