Studiile arata ca persoanele care aleg o alimentatie corespunzatoare sunt mult mai fericiti, se simt mai bine si au o sanatate pe masura. Iar o alimentatie corespunzatoare este cea care nu contine alimente procesate.
Ce sa mananci la micul dejun?
Ceea ce mananci la micul dejun iti influenteaza intreaga zi, pentru ca in functie de asta variaza nivelul de energie pe care il vei avea. Este recomandat sa mananci la micul dejun cereale de ovaz, paine integrala prajita, fructe si pentru un aport bogat de proteine consuma si lapte, fie cu cereale sau simplu.
Evita alimentele bogate in carbohidrati procesati care duc la cresterea si scaderea brusca a nivelului de zahar din sange, ceea ce te lasa fara energie, iti da senzatia de foame si o stare de irascibilitate.
Ce sa mananci la pranz pentru a evita oboseala de la amiaza?
La pranz trebuie sa optezi pentru preparate usoare si sarace in grasimi pentru ca un aport ridicat de grasimi iti va da o stare de moleseala. Asta din cauza unei substante responsabila cu schimbarile emotionale si care este eliberata in cantitati mari daca consumi prea multe grasimi. Mai mult, studiile arata ca persoanele care consuma la pranz preparate grase mananca cu pana la 50% mai multe alimente cu un aport ridicat de calorii in tot restul zilei, spre deosebire de cei care aleg la pranz un preparat usor.
La pranz este recomandat sa alegi salate cu piept de pui la gratar sau peste, supe de legume, un sandvis cu carne de curcan cu paine integrala sau lapte de soia.
Ce sa mananci la cina pentru a evita insomniile?
Ceea ce mananci in timpul cinei iti poate deranja somnul din timpul noptii. Evita alimentele picante care iti dau arsuri si indigestie. Opteaza pentru pui la gratar sau peste cu legume ori orez brun. De doua ori pe saptamana mananca somon sau ton, pentru ca sunt o sursa bogata de omega 3 ce iti da o stare emotionala buna.
Ce nu ar trebui sa lipseasca din meniul tau zilnic?
Iata 10 alimente care iti stimuleaza buna dispozitie si te ajuta sa slabesti in acelasi timp. Regleaza nivelul zaharului in sange ceea ce impiedica aparitia schimbarilor emotionale si pentru ca sunt o sursa bogata de antioxidanti stimuleaza capacitatea intelectuala.
- nuci
- 25 g soia
- lapte degresat si iaurt
- legume cu frunze verzi
- citrice
- germeni de grau
- supa de legume
- legume portocalii
- legume
- fructe de padure
Vezi ce ar trebui sa mananci la micul dejun
Micul dejun
Incepe-ti ziua cu un mic dejun bogat si in acelasi timp stimulant.
Ingrediente: jumatate cana lapte degresat
jumatate cana apa
jumatate cana quinoa
Se pun ingredientele la fiert pentru 15 minute intr-o oala acoperita. Intre timp, intr-o tigaie adauga o jumatate cana de fructe de padure, un praf de scortisoara cu cateva alune prajite si se lasa cateva minute pe foc, miscand incontinuu tigaia. Apoi adauga compozitia in oala acoperita si lasa-le sa fiarba impreuna pentru 5 minute dupa care poti servi preparatul.
Quinoa este o sursa bogata in proteine ceea ce iti va tine de foame pe o perioada indelungata, vitamina D din lapte stimuleaza serotonina, hormonul fericirii, iar alunele prajite iti confera aportul necesar de omega 3, ceea ce iti va da o stare de bine.
Citeste mai departe propunerea de pranz
Pranz
Somon cu lamaie, salata verde cu fasole
Amesteca 500 g de fasole fiarta cu 2 ardei copti tocati marunt, o lingurita de ulei de masline si un praf de ardei iute. Apoi adauga salata verde tocata si somonul peste care stropeste doua lingurite de zeama de lamaie.
Somonul este o sursa bogata de omega 3 si vitamina B6, ambele un puternic stimulent pentru serotonina in timp ce fasolea este bogata in magneziu, un mineral eficient impotriva indispozitiilor cauzate de menstruatie. Iar ardeiul rosul si sucul de lamaie iti confera aportul necesar de vitamina C.
Descopera un meniu potrivit pentru cina
Cina
Creveti cu naut si sofran
Incinge o lingura de ulei, adauga 6 creveti si un catel de usturoi tocat dupa care gateste ingredientele pana cand crevetele este gata. Pune continutul intr-un bol. Combina 400 g de rosii pisate, o lingurita de sofran pisat si o lingurita de sos iute. Adauga si jumatate de cana de orez brun deja fiert si 500 g naut. Tot continutul pune-l intr-o tigaie si lasa-l sa fiarba timp de 5 minute dupa care adauga-l peste creveti.
Sofranul este considerat un aliment cu proprietati de stimulare a bunei dispozitii in special impotriva starilor de depresie, in timp ce nautul contine acid folic si triptofan, ambii stimulatori ai bunei dispozitii. Crevetele este o sursa bogata de vitamina B 6 si orezul brun contine un aport necesar de magneziu.