Nu tin o anume dieta elaborata sau una foarte cunoscuta, insa imi place sa cred ca am un regim de viata sanatos per ansamblu. Evit sosurile, carbohidratii, dulciurile, alcoolul si produsele cu multi conservanti si aditivi.
In general, meniurile mele se bazeaza pe legume, carne la gratar si fructe. Ador lamaia pe care o folosesc atat la salate cat si la limonade, iar fructul meu preferat este marul. Incerc sa fac si sport, numai ca timpul nu-mi permite sa merg foarte des la sala. In iarna am inceput un program de dans sportiv pe care il urmez si in prezent.
Luni
E luni dimineata si tocmai reiau munca la televiziune dupa o scurta vacanta. Trezire la ora 7, un mic dejun consistent (ceai verde si omleta cu ardei gras) si plecarea la munca.
Am mult de scris la proiectul interviului in exclusivitate pe care vreau sa il realizez peste 2 saptamani. Cand se face ora 10 simt nevoia unei cafele simple, fara zahar si inapoi la treaba. Nici nu imi dau seama cand se face ora 12. Pe la ora 14, pranz de lucru cu echipa de productie. Un mar, iar apoi dupa o jumatate de ora, o ciorba cu legume. Dupa-masa, trec sa vad cateva locuri in care as putea filma. Pe la 18, ma vad cu o prietena la un restaurant si eu mananc o salata de ton si beau multa apa plata evident, cu lamaie. Si sar peste desert, evident prefer merele. Se face seara si imi iau portia de stiri de la tv, in compania unui ceai linistitor.
Marti
Micul dejun e simbolic, putina branza degresata cu paine neagra prajita si ceai. Cafeaua fara zahar nu lipseste. Am multe drumuri de facut. Pregatesc editarea unei carti in care sa prezint interviurile exceptionale pe care le-am facut cu ocazia realizarii filmului. Ajung la editura, stabilesc cateva detalii, apoi stabilesc intalnirile pentru dupa-amiaza cu cei intervievati. Obtin acordul lor si ma apuc de treaba. Sunt nedespartita de sticla de apa plata. Nu imi dau seama cand s-a facut ora 16 din ceaiuri si cafele, ma reped sa mananc ceva, impreuna cu sotul. Un somon la gratar cu multa salata si multa lamaie, pentru ca a fost o zi epuizanta. La 20 avem program de sala.
Miercuri
Micul dejun e mai consistent, rosie si un ou fiert pentru ca se anunta o zi lunga la munca.
Pranzul inseamna o salata de ton in barul din televiziune, intre doua discutii profesionale. Dupa amiaza intru in tura de montaj completa, de la ora 14 la ora 22. Lucrez la dublarea in limba engleza a documentarului istoric "Mostenirea clandestina” pe care l-am realizat pentru TVR 1 si care a fost difuzat in mai-iunie. Multa apa plata si ceai verde - cam atat, pentru ca e nevoie de concentrare maxima. Eventual un mar-doua.
Joi
Incep munca la birou destul de tarziu, cu portia de cafea obisnuita la serviciu, iar in jur de ora 12, un brunch diversificat la o intalnire cu potentiali sponsori pentru cartea mea. Discutiile sunt fructuoase, asa ca decid sa ma rasfat apoi cu o portie mica de inghetata dietetica. Revin la munca, lucrez la proiectul unei noi emisiuni si ma impotmolesc la alegerea titlului. Ajung acasa si imi scot sotul la un ceai in zona veche a Bucurestiului. E canicula si merge foarte bine o limonada cu menta si gheata. Seara o incheiem romantic, la sala de sport.
Vineri
Unt cu miere de albine si ceai. Plec dis de dimineata la munca. Mai am cateva lucruri de stabilit pentru saptamana viitoare. La pranz, carne de vita la gratar, cu orez fiert si multa salata verde, preferata mea, iar dupa-amiaza plec la drum, spre Rasnov, unde se desfasoara festivalul de muzica usoara Liga Campionilor in Muzica. Pe drum imi iau un kg de caise si apa plata. Am si eu un concurent pe care vreau sa il sustin - Iulian Selea, un baiat talentat de 12 ani, aflat in plina afirmare. Drumul e blocat intre Sinaia si Busteni, se merge cu 10 km la ora, e ingrozitor... Mananc aproape toate caisele... Ajung la Rasnov cu o intarziere de o ora, adica exact cand incepe spectacolul.
Sambata
Nu reusesc sa prind micul dejun, asa ca tot un bruch este solutia. Cu multe cruditati. Iar cafeaua are alt farmec daca o servesti in centrul unui oras atat de frumos precum Rasnovul. Dupa amiaza participam la repetitii, mancam apoi urcam la Cetate... fructele sunt la mare cautare. Mai ales pepenele rosu si prunele. In jur de ora 18, ne oprim la un peste prajit. Seara din nou spectacol, emotii, apa plata si multa lamaie.
Duminica
Paine neagra prajita, branza degresata si ceai - e combinatia preferata la micul dejun... pentru pranz aleg o mamaliguta cu branza si smantana (cu cat mai putina grasime), si o ciorba de pui. Spre seara, inainte de Gala Festivalului, un piept de pui, cel mult cu salata verde si un ceai verde. Nu lipsesc fructele pe parcursul zilei.... Prefer merele. La Gala aflam premiile. Ne facem apoi planuri pentru viitoarele editii. Maine o vom lua din loc la prima ora. incepe o noua saptamana.