Meniu zilnic
Ziua 1
Mic dejun: o felie de paine neagra,o lingurita de margarina si 40 de g cascaval, alaturi de o rosie si o ceasca de cafea cu lapte.
Pranz si cina: o salata italieneasca. Un sfert de capatana de usturoi se curata,se taie marunt si se prajeste intr-o lingura de ulei de masline. Se adauga 5 linguri de apa, jumatate de lingurita de Vegeta, doua linguri de zeama de lamaie, sare si piper. Sosul preparat se toarna peste 50 de g de paste. Trei rosii se spala si se taie cubulete. Un pepene galben (300 g) se curata de coaja si de seminte si se taie marunt, dupa care se amesteca toate si se condimenteaza dupa gust.
Gustare intre mese: o salata de rosii. Doua rosii se taie marunt si se amesteca cu o lingurita de ulei, sare, piper, o ceapa mica si busuioc maruntit. Salata se serveste cu o felie de paine prajita.
Ziua 2
Mic dejun: 50 g afine, o piersica, 100g struguri, un mar taiat marunt si 75g iaurt cu continut scazut de grasimi.
Pranz: un sandvis cu pui si rosii. 100g piept de pui se prajeste intr-o tigaie cu o lingura de ulei cca 8 minute. Se condimenteaza, se ia o chifla (55g), se injumatateste, se unge cu margarina, intre felii se aseaza pieptul de pui, o rosie taiata felii si cateva frunze de patrunjel.
Gustare: pepene galben-300g
Cina - supa de rosii: O ceapa si o jumatate de capatana de usturoi se taie foarte marunt si se calesc inabusit cu o lingura de ulei. Peste ele se adauga o cutie de rosii taiate cuburi (425 g). Se condimenteaza cu sare, piper, o lingurita de miere, jumatate de lingurita de Vegeta si busuioc si se lasa la fiert, adaugandu-se apoi si o portie de paste fierte.
Ziua 3
Mic dejun: 200g afine, 100 g cereale neindulcite, 75 g iaurt fara grasimi
Pranz: o salata de legume cu iaurt. Se face un amestec din 75 g iaurt, putin usturoi taiat marunt, sare, piper si o ceapa mica, taiate rondele. In acest amestec se adauga o portie de paste (50 g). Se iau 100 g rosii, un dovlecel(100 g) si un ardei gras, se curata si se taie marunt. Dovlecelul si ardeiul se prajesc intr-o lingura de ulei si se condimenteaza, apoi se pun peste paste impreuna cu rosiile si 20 g cascaval.
Gustare - bautura de afine: 200ml lapte (1,5% grasimi), 75 g afine, 2 linguri de zeama de lamaie si o lingurita de miere, se amesteca cu mixerul si se consuma imediat
Cina: rosii cu ciuperci- se iau trei rosii si 100 g ciuperci si se taie marunt. Se amesteca cu o portie de paste, o ceapa taiata marunt si o felie de cascaval maruntita si se pun la foc intr-o tigaie. Separat se amesteca un ou, 3 linguri de lapte, sare, piper si putin cimbru si se toarna peste ingrediente. Se lasa putin la prajit.
Ziua 4
Mic dejun: o felie de paine neagra, o lingurita de margarina si 40 g cascaval, alaturi de o rosie si o cana de cafea cu lapte.
Pranz: visine cu vanilie- se amesteca 300g visine din compot cu un praf de scortisoara. Intr-o oala cu 250 ml de lapte si un plic de zahar vanilat se pun 30 g paste si se lasa la fiert 10 minute. Se amesteca cu visinele si se consuma rece sau cald.
Gustare: castraveti- se curata 300 g castraveti, se dau pe razatoare si se amesteca cu doua linguri de branza de vaci, sare si piper si un sfert de capatana de usturoi zdrobit. Amestecul se serveste cu o felie de paine prajita.
Cina: paste cu sos de rosii- ae iau 2 morcovi (150 g), se taie rondele si se lasa la inabusit intr-o lingura de ulei de masline. Se adauga 100 ml apa si o lingurita de Vegeta si se lasa la fiert 5 minute. Patru rosii (300 g) se curata de coaja, se taie cubulete si se pun si ele peste morcovi, lasandu-se la fiert inca 10 minute. Se condimenteaza cu busuioc si se piseaza totul pana devine pasta. Separat se fierb 25 g spaghete si se servesc cu sosul.
Ziua 5
Mic dejun: 50 g afine, o piersica, 100 g struguri, un mar taiat marunt si 75 g iaurt cu continut slab de grasime.
Pranz: sandvis cu rosii si salata- se prajesc doua felii de paine neagra si se ung cu margarina. O rosie mare se taie felii si se pune pe paine, impreuna cu 30 g cascaval si doua frunze de salata verde. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Gustare: branza de vaci cu piersici- se ia o piersica se scoate samburele, se taie cubulete si se amesteca cu 2 linguri de branza dulce de vaci.
Cina: mancarica de legume- 75 g de mazare, un ardei gras taiat marunt si 50 g ciuperci se inabusesc toate intr-o tigaie cu o lingura de ulei. Peste ele se adauga o portie de spaghete (25 g) si doua rosii mici, taiate cubulete. Separat se face un sos din trei linguri de lapte, un ou, sare, piper si 5 g parmezan, care se adauga peste restul ingredientelor si se lasa la foc mic.
Durata: 5 zile
Greutate: 2,5 kg